25.06.2019 |
Territoris.cat

La Festa de la Matança del Porc d’Alpicat reparteix més de 400 racions

Els voluntaris que van participar en l'elaboració de l'àpat de la Matança del Porc.
Els voluntaris que van participar en l'elaboració de l'àpat de la Matança del Porc.
La Festa de la Matança del Porc d’Alpicat reparteix més de 400 racions
Alpicat ha celebrat aquest diumenge passat un any més la tradicional Matança del Porc, una de les festes més emblemàtiques del municipi, tot superant les 400 racions repartides entre els veïns i veïnes del poble. 

En una jornada marcada pel bon temps, els preparatius van iniciar-se a primera hora del matí al Parc del Graó, on es van començar a preparar les cassoles seguint la recepta i procediments originals d’un àpat que antigament es feia a l’hivern a les cases de pagès, per la supervivència de la família durant l’any. 

Organitzada per l’Associació Cultural de Dones d’Alpicat i l’Ajuntament, la diada va comptar amb la col·laboració d’un bon grapat de voluntaris. En aquesta festa, l'Ajuntament no aporta la infraestructura, sinó que són els mateixos assistents els que duen els coberts, les taules i les cadires per gaudir de l’àpat al Parc del Graó, ja que hi ha famílies que prefereixen endur-se a casa el menjar en plats, cassoles o tàpers.

 
     
 
 

Comentarios