22.04.2021 |
Territoris.cat

L’Ajuntament d’Almatret premia la recerca en energies renovables als centres educatius

plaques solars pexels
Els premis estan oberts als estudiants de qualsevol centre de Catalunya.
L’Ajuntament d’Almatret premia la recerca en energies renovables als centres educatius

L’Ajuntament d’Almatret i el grup ICE Almia educativa han obert una nova convocatòria dels Premis Almia-Educativa amb l’objectiu de promoure i reconèixer la tasca formativa sobre la conscienciació i recerca de recursos energètics sostenibles, nets i respectuosos amb el medi ambient. Els premis estan oberts a estudiants d’educació primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de qualsevol centre de Catalunya.
Després de no poder celebrar-se al 2020 a causa de la pandèmia, la tercera edició dels Almia-Educativa premiaran dos projectes dins cada etapa educativa. A més, s’estableix un premi popular al projecte més votat pel públic a partir dels vídeos que els candidats i candidates compartiran a Youtube.

Entre totes les categories es repartiran 2.000€ euros en xecs regal per a material escolar

Per accedir als guardons, caldrà elaborar una maqueta, pòster, prototip o projecte al voltant de diferents temàtiques depenent del nivell educatiu. Els temes van des de l’impacte o els avenços de les energies renovables, la generació, consum i promoció de fonts d’energia renovable, la investigació al voltant de projectes d’emmagatzematge d’energia, la reducció de consum energètic provinent de combustibles fòssils amb un impacte negatiu pel medi ambient, fins al desenvolupament d’una innovació tecnològica en l’ús de fonts d’energia neta disponibles al territori. La documentació es podrà presentar fins al 30 d’abril de 2021 a través del correu electrònic [email protected] i ja es poden consultar les bases.
Un jurat especialitzat avaluarà els projectes en base a l’originalitat de les propostes, la metodologia emprada, la dimensió didàctica del projecte i la viabilitat tècnica dels prototips. La resolució dels premis es coneixerà el 20 de maig de 2021 i el lliurament dels guardons es farà amb posterioritat a l’Ajuntament d’Almatret. La data i el format de l’acte es fixarà en funció de la situació sanitària del moment.

L’Ajuntament d’Almatret premia la recerca en energies renovables als centres educatius
comentaris