22.06.2018 |
Territoris.cat

Lleida ha redescobert la seva horta al llarg del cap de setmana

‘Benvinguts a l’horta de Lleida’ arriba a la seva sisena edició tot reivindicant el valor patrimonial, econòmic i ecològic de l’horta lleidatana

Aromes de can Rosselló ha descobert els beneficis de la lavanda al públic lleidatà
Aromes de can Rosselló ha descobert els beneficis de la lavanda al públic lleidatà
Lleida ha redescobert la seva horta al llarg del cap de setmana

Les melmelades de Fruita Blanch, la fruita de Sanui Fruits, les hortalisses ecològiques de l’Hort a la Carta, les plantes aromàtiques d’Aromes de Can Rosselló i els ous codi 0 de la partida de Montcada han estat els punts de trobada indiscutibles d’aquest cap de setmana a Lleida.

Al llarg dels matins del dissabte i del diumenge, les portes d’aquestes cinc finques s’han obert  al públic per reconnectar-lo, un any més, amb tot els beneficis que comporta  per la societat el cinturó verd de la ciutat. L’horta de Lleida, tant reivindicada pels seus veïns i veïnes, tot i no estar sempre atesa com mereix, ha alçat de nou la veu i la llança per demostrar la seva gran vàlua patrimonial, econòmica i ecològica.

No només pels nombrosos beneficis que es deriven del fet de viure prop d’aquesta arteria natural, i de  disposar de productes de qualitat i d’un alt nivell nutritiu tant a prop de nosaltres, sinó també per permetre noves perspectives laborals en un sector que viu moments difícils.

Una de les finques que ha obert les portes al públic ha estat la de can Rosselló, a la partida de Copa d’Or, tocant al riu Segre. En ella una cinquantena de visitants han pogut descobrir els secrets dels seus dos camps de lavanda, pràcticament dos hectàrees de flor aromàtica que volen reivindicar el valor de la terra, donar oportunitats laborals als joves de l’horta lleidatana i contribuir a ampliar els horitzons i la gamma cromàtica dels camps del Segrià.