14.06.2021 |
Territoris.cat

Nova tallada de l'A-2 divendres a Soses en defensa de la fruita dolça

Serà la primera protesta conjunta en què s'uneixen agricultors aragonesos i catalans que vol demostrar als polítics que el sector està unit

fruita
El punt de concentració de la protesta serà a la rotonda de l'A-2 de la sortida 446
Nova tallada de l'A-2 divendres a Soses en defensa de la fruita dolça

S'ha convocat una nova protesta de pagesos en defensa de la fruita dolça. Està previst que tingui lloc el pròxim divendres i que talli l'A-2 a l'altura de Soses.

La convoquen els sindicats Asaja Lleida i Asaja Aragó a més a més de la Plataforma en Defensa de la Fruita Dolça i resten a l'espera de rebre suports d'altres organitzacions, com ara Unió de Pagesos.

Es preveu doncs que sigui la primera protesta conjunta en què s'uneixen agricultors aragonesos i catalans per posar una vegada més de manifest la greu situació per la qual passa el sector de la fruita dolça d'aquest territori. Els productors exigeixen aplicar mesures per pal·liar la greu crisi de preus que pateixen, principalment la retirada urgent i immediata de tones de producció de fruita de pinyol que fa dies que està a les càmeres frigorífiques i que ha perdut qualitat per al consum.

Segons el president del sindicat Asaja a Lleida, Pere Roqué, la mesura de la retirada ''és la més viable i factible per tornar a remuntar el mercat i reactivar la comercialització de la fruita d'os a preus justos i no podem esperar que la gent de Brussel·les torni de vacances''. En aquest sentit, Roqué ha destacat el fet que la de divendres sigui una protesta unitària de pagesos aragonesos i catalans i l'ha qualificat de ''demostració als nostres dirigents, la consellera Meritxell Serret, la ministra Isabel Garcia Tejerina i el comissari d'Agricultura de la CE Phil Hoga, que tot el sector de la fruita dolça està unit tot, malgrat que ells ho han posat en dubte''.

El punt de concentració de la protesta serà a la rotonda de l'A-2 de la sortida 446, a Soses i es desenvoluparà entre les nou del matí i la una de la tarda.

Nova tallada de l'A-2 divendres a Soses en defensa de la fruita dolça