14.06.2021 |

La Plaça Sant Joan de Lleida es convertirà en un nou espai verd

El projecte final es debatrà amb veïns, entitats i comerciants per tal de ser executat l'hivern vinent
La Plaça Sant Joan amb el nou arbrat que es preveu plantar
La Plaça Sant Joan amb el nou arbrat que es preveu plantar
La Plaça Sant Joan de Lleida es convertirà en un nou espai verd

La Comissió Informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de l'Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria de Lleida ha presentat un projecte de remodelació verda de la Plaça de Sant Joan, consistent en la plantació de 22 nous arbres en tres dels laterals de la plaça i en la plantació de murs vegetals a l'altre lateral, en les parets de la passarel·la.

Les característiques complexes que té el ferm d'aquesta plaça han fet necessaris diferents estudis per determinar en quines ubicacions era possible plantar l'arbrat.

La Plaça Sant Joan amb el nou arbratPer la remodelació de l'espai s'han realitzat estudis arqueològics amb l'equip de Patrimoni i també estudis tècnics i de serveis perquè la proposta de disposició dels arbres encaixés amb les diverses conduccions que hi ha sota el terra de la plaça. Partint d'aquesta proposta tècnica, s'obrirà un procés participatiu amb veïns, entitats cíviques i comerciants sobre la remodelació verda de la plaça Sant Joan, que permetrà concretar el projecte definitiu per portar-lo a terme durant la plantació d'arbrat de l’hivern vinent. Tanmateix, es preveu plantar les mateixes varietats d’arbres que hi ha actualment a la plaça de Sant Joan: líquid àmbar i acer.

Arbres plaça Sant JoanEl tinent d'alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha manifestat que comencem el camí perquè Sant Joan deixi de ser una plaça dura i es converteixi en un nou espai verd de la ciutat. L'edil ha explicat que la intervenció que es planteja suposarà un canvi d'idea respecte al que és la plaça de Sant Joan i és una actuació que no reverteix molta complexitat: estem parlant de plantar arbres.

La Plaça Sant Joan de Lleida es convertirà en un nou espai verd
comentaris