Nova convocatòria d'estades al Pirineu per treballar en la preservació dels boscos

Activitats del projecte Boscos de Muntanya
photo_camera Activitats del projecte Boscos de Muntanya

Prop de mig miler de persones participaran de manera voluntària aquest estiu en el Projecte Boscos de Muntanya, que des de fa 12 anys impulsa la implicació de la ciutadania en la preservació del paisatge i el patrimoni natural. La iniciativa, promoguda per l’entitat sense ànim de lucre Projecte Boscos de Muntanya compta amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Activitats del projecte Boscos de MuntanyaEnguany, s’ofereixen 15 estades d’una setmana entre juliol i setembre a tres indrets diferenciats: el Massís de l’Orri i Ginestarre (al Pallars Sobirà, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu), i a Espinavell, al terme municipal de Molló (Ripollès), a l'entorn del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser.

Es tracta d’una experiència de convivència i integració a la natura, en què les persones participants col·laboren de manera desinteressada en la millora del paisatge, d’hàbitats i ecosistemes pirinencs, així com en la prevenció d’incendis, i la promoció de la bioenginyeria sostenible i de quilòmetre zero per fomentar l’ús de fusta local

Dotze anys promovent la conservació de boscos

Ja fa dotze anys que aquesta entitat sense ànim de lucre treballa al Parc Natural de l’Alt Pirineu amb l’objectiu de fomentar la millora i la conservació dels boscos i paisatges dels Pirineus catalans, mentre que al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser, és el segon any.

En tots aquests anys, hi han participat 1.900 voluntaris, que han aportat 78.000 hores de feina al bosc. La seva tasca ha permès recuperar 110 ha de terreny. Aquesta acció suposa el 23% del total d’hores de voluntariat ambiental a Catalunya

Activitats del projecte Boscos de MuntanyaEnguany, a més de les estades de voluntariat dirigides a la ciutadania en general, l’entitat també organitza estades formatives al bosc per a joves i estudiants, a les Valls d’Àneu i el Massís de l’Orri, a l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu i del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La iniciativa compta amb la implicació de més de 100 alumnes d’instituts de secundària dels Pirineus, cicles formatius de grau mitjà, escoles forestals, esplais, escoltes i associacions de lleure.

Comentaris