02.08.2021 |
Territoris.cat

Les activitats ‘en línia’ són el present, però, sobretot, el futur

Joan i Jaume Alavedra funden onsite.fun, una pàgina web que neix amb la voluntat d’oferir un ampli ventall d’activitats en línia pensades per als equips i departaments d’empreses
Joan i Jaume Alavedra fundadors de la plataforma onsite.fun @AnnaSolé
Joan i Jaume Alavedra fundadors de la plataforma onsite.fun @AnnaSolé
Les activitats ‘en línia’ són el present, però, sobretot, el futur

S’ha demostrat multitud de vegades que la cohesió d’equip és un pilar fonamental de qualsevol empresa d’èxit.Una millora en la satisfacció dels integrants de l’equip impacta directament en el seu benestar i productivitat

Anna Solé entrevista a Joan i Jaume Alavedra fundadors de l'empresa Onsite.fun

WEB Onsite.fun

P- Què és Onsite.fun?  

R- Una plataforma que neix amb la voluntat d’oferir un ampli ventall d’activitats pensades per equips d’empreses i organitzacions. La peculiaritat és que totes les activitats seleccionades es poden fer ‘en línia’ i només es necessita un dispositiu i connexió a Internet.

L’objectiu és oferir una solució a totes aquelles empreses que han hagut d’adaptar-se a les circumstàncies actuals i no volen que ni el teletreball ni la fatiga digital afecti negativament a les relacions entre treballadors i la seva productivitat.

P - Com funciona?   

R- Funciona de forma molt intuïtiva. Si una empresa o equip vol fer una activitat en línia pot consultar les diferents propostes que s’ofereixen a la pàgina web i reservar la que més els agradi en tan sols 3 clics. Per exemple, una opció és una classe de cuina. Es reserva l’activitat i els treballadors es connecten a la sessió el dia i hora fixats. Els participants es connecten des d’on volen isegueixen la dinàmicade l’expert en directe.

Avui en dia, estem focalitzats en oferir aquestes activitatstot i que en un futur no descartem obrir ventall d’opcions per dur a terme activitats de forma presencial si s’escau.

P - I per què en línia?

R - Perquè la tendència és que el treball en remot, des de casa o altres espais diversos, vagi a l’alça. A més a més, si una companyia té, per exemple, quatre persones treballant en un mateix projecte però dues ho fan des de Barcelona i dues des de Berlín, com ho fas? La deslocalització empresarial és un fet. Les activitats ‘en línia’ són el present però, sobretot, el futur.

Tot i que la situació actual pot sembla temporal, moltes empreses estan actualitzant protocols i segueixen un model híbrid o fins i tot remot, on els treballadors tenen la flexibilitat d’escollir, podent realitzar les seves tasques sense cap dificultat de forma digital.

Aquest nou escenari planteja nous reptes pels equips, la incorporació de noves contractacions, el manteniment de relacions professional i com desenvolupar confiança entre els membres d’un equip. Des d’onsite.fun estem convençuts que el capital més important de les empreses són les persones. La gestió d’equips s’ha convertit en un aspecte fonamental perquè les companyies puguin aconseguir els seus objectius eficientment, i ara de forma digital l’èmfasi és encara més urgent.

Per aquest motiu, el que pretenem és seguir oferint la possibilitat que aquestes empreses puguin fer activitats que els permetin reforçar els llaços entre els treballadors i a la vegada potenciar les relacions d’equip.

P- Que hi poden trobar les empreses en aquesta pàgina web?

R- Classes de cuina, jocs d’escapada en viu, tasts de vins, aprendre a fer còctels o a millorar la comunicació interna… Són algunes de les moltes activitats que s’ofereixen des de la plataforma. Hi ha activitats que inclouen material o “kits”, com per exemple el tast de vi, on t’enviem les ampolles a casa per fer-ne la degustació. Altres inclouen una llista d’ingredients que serà imprescindible per poder realitzar l’experiència amb garanties.

Totes les activitats han estat seleccionades i filtrades per ser les millors que es puguin trobar pels equips iseguim treballant per anar-ne afegint progressivament, ja que la demanda creix.

Lesactivitats i els seus experts són flexibles a les preferències i característiques de cada grup, perquè no és el mateix fer una activitat per 10 persones que per a 100 per exemple, i les logístiques són diferents.

Un dels serveis Premiumque oferim és la personalització d’esdeveniments sota demanda o ‘conserge’, on les empreses poden modificar un esdeveniment per complet o bé demanar una nova experiència que no estigui disponible al moment dins del catàleg. A més a més, també s’està treballant en una plataforma on els professionals de lagestiód’equips puguin fer totes les tasques organitzatives només amb un clic.

P - Com neix la idea?

R - ls fundadors som dos germans, en Joan i en Jaume Alavedra,amb previs estudis a l’UPC. Després d’haver treballat i viscut fora de Catalunya, el coronavirus ens va forçar a moure’ns un altre cop cap a casa i realitzar les nostres respectives feines a distància. No va ser fins al cap d’un parell de mesos de feractivitats a nivell intern que ambdós ens vam adonar de la necessitat d’un servei de tercers per alleugerir les tasques d’organització, selecció i personalització a moltes empreses.

Creiem que la cultura d’equip és un pilar fonamental de qualsevol empresa d’èxit i una millora en la satisfacció dels integrants de l’equip impacta directament en el seu benestar i productivitat. Si podem ajudar als equips i empreses a crear vincles més enllà de les seves tasques diàries i conèixer-se millor, a la vegada permetrà crear un entorn més saludable i millorar l’ambient de feina de manera exponencial.

P - Com s'hi pot accedir?  

R- La pàgina web ja està 100% operativa i cada setmana anem afegint una activitat que cobreix necessitats que molts treballadors ens demanen.

Únicament cal que les empreses entrin a[onsite.fun](https://onsite.fun) i seleccionin l’activitat que considerin més oportuna.Totes les propostes estan dirigides per dinamitzadorsque coneixen el tema en profunditat i compten amb una llarga experiència.

 

Les activitats ‘en línia’ són el present, però, sobretot, el futur
comentaris