08.08.2020 |
Territoris.cat

Conxita Mir, catedràtica de la UdL, participa a l'ens encarregat de les fosses comunes

Mir forma part del Comitè per a la Recuperació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i el Franquisme
Foto: Cedida
Foto: Cedida
Conxita Mir, catedràtica de la UdL, participa a l'ens encarregat de les fosses comunes

La catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de Lleida, Conxita Mir ha, entrat a formar part del Comitè per a la Recuperació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i el Franquisme de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta de l'òrgan que assessora el Govern en la localització i la identificació de persones recuperades en fosses comunes.

La Generalitat en té censades més de 200 a les comarques lleidatanes

Des de la creació del Programa Memorial Democràtic (2004), Mir ha col·laborat assíduament amb aquesta institució, formant part de la Comissió Assessora que informà l'avantprojecte de Llei de creació de l'esmentada institució (Llei 13/2007 de 31 d’octubre de 2006). Igualment ha format part de la Comissió Assessora per a l'elaboració de la Llei de la Generalitat sobre la localització i identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el règim franquista (2007).

Conxita Mir ha publicat treballs com ara 'Repressió econòmica i franquisme: l’actuació del Tribunal de Responsabilitats Polítiques a la província de Lleida', escrit conjuntament amb Fabià Corretgé, Judit Farré i Joan Sagués.

Mir va rebre, al 2009, la medalla Narcís Monturiol

El Comitè Tècnic és l'encarregat d'aportar observacions i propostes, a més d'emetre informes avaluatius sobre les actuacions que es porten a terme. La directora general de Memòria Democràtica i investigadora de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Gemma Domènech, en serà la nova presidenta, en substitució de Carme Garcia.

Conxita Mir, catedràtica de la UdL, participa a l'ens encarregat de les fosses comunes
comentaris