04.07.2020 |
Territoris.cat

La cuina futurista d’Ivan Pascual tancaràles Jornades Gastronòmiques 'A 4 Mans Lleida'

Un sopar elaborat amb una impressora 3D obre les jornades 'A 4 mans Lleida'
Un sopar elaborat amb una impressora 3D obre les jornades 'A 4 mans Lleida'
La cuina futurista d’Ivan Pascual tancaràles Jornades Gastronòmiques 'A 4 Mans Lleida'

La cuina futurista d’Ivan Pascual tancarà aquest dijous les primeres Jornades Gastronòmiques A 4 Mans Lleida, celebrades del 31 de gener al 7 de març amb la participació de 6 reconeguts xefs del panorama gastronòmic català. En col·laboració amb Mateu Blanch, cuiner del Caravista Restaurant i organitzador de la iniciativa, Pascual elaborarà una dotzena de creacions inspirades en Futròpolis, concepte innovador de cuina i pastisseria basat en una singular filosofia de encapsular el sabor per transportar-lo al futur.

Ivan Pascual ha explicat que elaborarà un menú en què associarem la filosofia del snacking i l’street food amb l’encapsulament dels sabors, que és com imagino la gastronomia del futur

El xef almenarenc va assolir l’11è lloc al World Chocolate Master 2018, concurs que va aplegar els 20 millors xocolaters del món i que va tenir lloc del 31 d’octubre al 2 de novembre a París

Ivan PascualEspecialista en el món de la xocolata, Pascual presentarà en el decurs del sopar d'aquest divendres unes creacions innovadores com l’aperitiu de bombó de formatge amb xocolata de tomata, un sorbet  100%  pinya  amb  xocolata  vegà de coco, o unes postres com el Germinat after eight o el Solstís (elaboració presentada al World Chocolate Masters) de xocolata, festucs i ratafia.

Els productes hidropònics (cultivats sense terra, només amb aigua) tindran també un paper destacat amb elaboracions com el còctel de benvinguda (gaspatxo nitro de remolatxa hidropònica) o l’entrant a base d’amanida hidropònica amb adobats i fruits vermells.

Marcio Barradas porta fins a Lleida els plats amb impressions 3DEl menú es completarà amb plats creatius com la crema violeta i Tabolles, bacallà  amb maionesa d’all  granat  i  zephyr i el melós  de  vedella  amb  demi-glace  Saint Domingue.

L’street cooking previ al sopar comptarà amb un te Sencha Fuji amb algues elaborat per la sumiller Mar Viera. El sopar gastronòmic inclou també un còctel de benvinguda i un combinat d’acomiadament.

Les jornades han consistit en 5 sopars gastronòmics, en cadascun del quals Mateu Blanch i un xef convidat han elaborat un menú que ha fusionat els respectius estils.

Aquesta és la primera vegada que Lleida acull una experiència d’aquest tipus, en un període de l’any, segons Blanch, en el que hi ha poca oferta d’iniciatives d’aquest tipus

Han participat en les jornades prèvies Marcio Barradas, de Moodbytes (Barcelona), amb un original menú inspirat en motius marítims amb l’ajuda d’una impressora 3D; Sergi Ortiz, del Restaurant Antic Forn de Cervera, amb una cuina que fusiona la tradició de la terra amb la perspectiva asiàtica; David Molina, del Restaurant Cràpula de Lleida, amb una proposta de cuina conceptual de contrastos; Xixo Castany, del Restaurant Malena de Gimenells, amb un menú que combina tradició i avantguarda.

La cuina futurista d’Ivan Pascual tancaràles Jornades Gastronòmiques 'A 4 Mans Lleida'
comentaris