Darrers assajos de la producció lleidatana de ‘Goyescas’

La mítica òpera del mestre Granados es podrà veure escenificada el pròxim diumenge 7 de maig, al Teatre de Llotja

Goyescas
photo_camera Aquesta setmana es desenvolupen els darrers assajos de la producció 'Goyescas'

Aquest matí s’ha presentat públicament, al Teatre de Llotja de Lleida, la producció lleidatana de ‘Goyescas’, la composició més important d’Enric Granados. Aquesta escenificació de ‘Los majos enamorados’, com també es coneguda, promet esdevenir l’esdeveniment cultural de l’any en matèria d’òpera a les terres de Ponent.

L’acte de presentació ha comptat amb la intervenció de diverses autoritats així com de gran part dels agents culturals que han fet possible la producció.

Aquest és lleidatana gairebé en la seva totalitat, i el seu objectiu principal és que el públic lleidatà i d’arreu la gaudeixin. Més enllà del bucòlic ambient de Goya que enamorà a Granados, ‘Goyescas’ és una òpera que parla de passió, gelosia i mort a partir d’un tràgic triangle amorós. La seva trama va sorgir a l’entorn de la música preexistent en la suite homònima que el mestre feu per a piano l’any 1911.

L’òpera, que es va estrenar l’any 1916, es representarà a Lleida a partir de la feina dels directors escènics Montse Colomé i Llorenç Corbella i del director musical Alfons Reverté, qui està al capdavant de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC). Els quatre solistes que protagonitzaran el repartiment són la soprano Lorena Valero (serà Rosario, la gran dama), el tenor Albert Montserrat (capità de les Guàrdies Reials Espanyoles), la mezzosoprano Marta Infante (maja popular) i el baríton Àngel Òdena (torero). Fins i tot, la participació lleidatana arriba al vestuari, el maquillatge i la perruqueria del projecte, que vindran de la mà de l’alumnat de l’Institut Guindàvols i l’Institut Torrevicens de Lleida, respectivament.

‘Goyescas’ és una òpera curta però d’una gran complexitat. Segons Reverté, “és un repte poder-la fer amb qualitat artística i també és un repte que la gent de Lleida es cregui el treball que s’està fent aquí”. Ha afegit també que “volem que la cultura sigui un patrimoni compartit”, i per aquest motiu es compren que l’organització està oberta a que la producció rodi en escenaris d’arreu del Catalunya i del món.

De moment, però, ‘Goyescas’ es podrà veure en una única representació el proper diumenge 7 de maig al Teatre de Llotja de Lleida. Comptarà, en total, amb la dedicació i la passió de 155 persones al capdamunt de l’escenari.