02.03.2021 |
Territoris.cat

S'obre al públic l'exposició 'NI FLYERS NI PÒSTERS. 25 anys d'imatge Sónar'

Presentació exposició vint-i-cinc anys de Sónar 1
Presentació exposició vint-i-cinc anys de Sónar
S'obre al públic l'exposició 'NI FLYERS NI PÒSTERS. 25 anys d'imatge Sónar'

L'exposició NI FLYERS NI PÒSTERS. 25 anys d'imatge Sónar no és una exposició organitzada cronològica ni temàticament, sinóuna immersió en el particular univers de Sergio Caballero,codirector del festival i autor de les campanyes. Un univers de vegades fabulós i sobrenatural, altres cru i mordaç, o simplement entendridor.

L'exposició és una gran instal·lació que proposa un recorregut experiencial per diferents obres que evoquen bona part de la particular iconografia de Sónar. Obres que evoquen -no reproducen-, fugint de suports ja convencionals com flyers, pòsters o banners, la mostra reuneix vídeos, escultures, instal·lacions, documentació i fotografies que desdibuixen, qüestionen i trastoquen la realitat de l'espectador i desafien les seves memòries de 25 anys de imatges de Sóna

A través d'una selecció de més de 70 peces distribuïdes en 10 sales, l'espectador se submergeix en les fascinacions i obsessions del corpus creatiu de Sergio Caballero: les famílies, els objectes i figures de culte o adoració, la mitificació de l'obra d'art , el surrealisme ortodox i els seus derives d'humor àcid, l'atracció pel viatge i els paisatges freds i la neu són temàtiques recurrents amb què Caballero ha nodrit les diferents campanyes que inspiren la mostra.

Presentació exposició vint-i-cinc anys de Sónar 3L'exposició és un constant joc sobre la mitificació i la desmitificació de l'obra d'art, que carrega moltes vegades contra les idees de permanència i consagració i, en altres moments, acudeix al principi duchampià de valoritzar els objectes comuns pel simple fet de col·locar-los en una vitrina. Cavaller qüestiona constantment la museïficació com a forma de construcció i legitimació de la memòria col·lectiva.

S'obre al públic l'exposició 'NI FLYERS NI PÒSTERS. 25 anys d'imatge Sónar'
comentaris