20.04.2021 |
Territoris.cat

UNA APLICACIÓ PERMETRÀ DEMANAR CITA PRÈVIA PELS DIES 30 I 31 D’OCTUBRE I 1 DE NOVEMBRE

L’accés al Cementiri Municipal de Lleida per Tots Sants serà amb cita prèvia

Vista aèria de l'escultura 'Sospirs de Pau' instal·lada al cementiri de Lleida en record dels lleidatans que van morir durant el confinament - Ajuntament de Lleida
Vista aèria de l'escultura 'Sospirs de Pau' instal·lada al cementiri de Lleida en record dels lleidatans que van morir durant el confinament - Ajuntament de Lleida
L’accés al Cementiri Municipal de Lleida per Tots Sants serà amb cita prèvia

L’Ajuntament de Lleida posarà en marxa una aplicació perquè la ciutadania demani cita prèvia per accedir al Cementiri Municipal els dies 30 i 31 d’octubre i l’1 de novembre. La finalitat de la mesura és evitar que es produeixin aglomeracions i garantir la protecció de les persones davant del risc de contagi de la Covid-19. 

La tinenta d’alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré, ha subratllat la necessitat de complir les mesures de protecció vigents a arreu així com les indicacions especials que ha planificat la Paeria per “assegurar que les visites al Cementiri es realitzen amb la màxima prevenció en un context de risc de contagi alt”. Pifarré ha recomanat a totes aquelles persones amb una major vulnerabilitat que enguany optin per no visitar el Cementiri en els dies de major afluència. 

L'aplicació per regular l’entrada al Cementiri el 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre es posarà en marxa els pròxims dies

L'aforament màxim serà de 2.000 persones. A banda de la cita prèvia imprescindible, com a noves mesures a causa de la pandèmia figuren l’obligatorietat de la mascareta així com la prohibició de menjar o beure a dins del recinte. Es recomana, a més, no fumar i s’aconsella portar gel, aigua i guants d’ús individual per netejar nínxols i tombes i per manipular escales. Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició del públic a l’entrada i a la sortida i totes les fonts romandran obertes. Els lavabos es tancaran perquè no es pot garantir la neteja continuada i la sala d’espera també romandrà tancada.  

Sospirs de pau

Els visitants podran contemplar l’escultura Sospirs de Pau, d’Erik Schmitz, que des del passat juliol s'ubica al Cementiri Municipal.

El monòlit es va presentar públicament el 27 de juny, en l’acte que la Paeria va organitzar per homenatjar les persones que han mort durant el confinament per l’emergència sanitària de la Covid-19.

Ampliació d’horaris i reforç d’Autobusos

Com en anys anteriors, el Cementiri amplia el seu horari en la proximitat de Tots Sants. Entre el 24 d’octubre i l’1 de novembre, obrirà sense interrupció entre les 9 i les 18.30 h i sols es poden agençar els nínxols fins al 31 d’octubre. Autobusos de Lleida reforçarà el servei al Cementiri amb 7 autobusos dissabte 31 (en lloc dels 4 habituals) i altres 7 vehicles el diumenge 1 (en lloc dels 2 habituals).   

El dia 1 de novembre, operaris d’obres i serveis del Cementiri informaran i atendran els visitants als accessos i la Guàrdia Urbana regularà el trànsit. Es distribuiran plànols per tal d’ajudar en la ubicació dels nínxols i espais que es vulguin visitar

L’accés al Cementiri Municipal de Lleida per Tots Sants serà amb cita prèvia
comentaris