22.10.2019 |
Territoris.cat

19 infants saharauís viuran unes 'Vacances en pau' a Lleida

Alguns dels infants saharauís arribats a l'Aeroport del Prat de Barcelona - Sàhara Ponent
Alguns dels infants saharauís arribats a l'Aeroport del Prat de Barcelona - Sàhara Ponent
19 infants saharauís viuran unes 'Vacances en pau' a Lleida

Un total de 19 infants sahrauís es desplaçaran aquest estiu a diversos municipis del Segrià en el marc del programa Vacances en Pau, organitzat a la demarcació de Lleida pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Ponent. Segons Manel Montes, vicepresident de l’entitat lleidatana i coordinador del projecte Vacances en Pau, el nombre total de nens i nenes infants sahrauís que faran estada al Segrià “ha suposat un esforç enorme per part de Sàhara Ponent, ja que inicialment prevèiem un màxim de quinze infants i finalment ham assolit quasi una vintena.

L'any passat van viatjar a Lleida 12 infants sahrauís

Alguns dels infants saharauís arribats a l'aeroport del Prat de Barcelona - Sàhara Ponent

Els 19 infants sahrauís d’entre 10 i 13 anys aniran destinats concretament als municipis d’Alfarràs (2), Alpicat (3), Montoliu (1), Puigverd de Lleida (1), Torres de Segre (1) i Lleida capital (11). El projecte compta amb el suport del l’ajuntament de Lleida.

Els petits, procedents de diversos campaments de refugiats situats al desert Algerià, gaudiran d’unes vacances en aquests municipis en companyia de famílies acollidores durant juliol i agost. En el decurs d’aquests mesos els infants es beneficiaran de revisions sanitàries, ja que els campaments de refugiats pràcticament no disposen d’aparells per fer diagnòstics mèdics. 

Així, els petits seran sotmesos a un examen pediàtric general al CAP de la seva zona (que inclourà proves de detecció de celiaquia), a més de revisions d’àmbit otorrinolaringòleg (Avantmèdic), oftalmològic (ILO) i odontològic (Enéresi, Clínica Mias). Fins i tot tenen perruqueria gratuïta a Calutxo Perruquers.

Vacances en Pau Lleida 2

Tots aquests centres i professionals col·laboren desinteressadament en el programa

L’estada a les Terres de Ponent petits inclou també diversos actes institucionals i lúdics, com ara la recepció a la Paeria de Lleida (el 9 de juliol), a la Subdelegació del Govern (el 15 de juliol) o la Festa de tots el infants a Catalunya (el 21 de juliol). L’associació també participarà en trobades com la Festa CircPicat (el 29 i 30 de juny), la Festa a la Panera (el 12 de juliol) i la Festa de comiat al mes d’agost (pendent de data).

Les despeses del programa Vacances en Pau van a càrrec de les famílies acollidores i d’alguns ajuntaments de destinació, i de donatius de persones i membres de l’associació

El projecte Vacances en pau té com a objectiu contribuir al benestar físic dels infants i facilitar que aquests ampliïn la seva visió del món coneixent altres cultures i estils de vida, així com també conscienciar la societat i les institucions sobre la problemàtica d’una part important del poble sahrauí, que des de l’ocupació del seu país pel Marroc, ara fa 44 anys, viu en campaments de refugiats situats en ple desert algerià.

Comentarios