03.08.2021 |
Territoris.cat

Una quinzena d'estudiants d'Erasmus de la UdL, atrapats pel coronavirus a Itàlia

Aquest dimecres s'ha confirmat un segon cas, un jove de vint-i-dos anys que va viatjar a Itàlia. El primer cas de coronavirus a Catalunya es detecta en una dona italiana resident a Barcelona, ha obligat a aïllar a 33 persones que havien tingut contacte amb l'afectada
Joan Guix, i Assumpta Ricard, donen detalls del primer cas de coronavirus
Joan Guix, i Assumpta Ricard, donen detalls del primer cas de coronavirus
Una quinzena d'estudiants d'Erasmus de la UdL, atrapats pel coronavirus a Itàlia

Una quinzena d'alumnes Erasmus de la UdL que estudien a les regions italianes de Milà, Vèneto, Emilia Romana i Llombardia s'han vist afectats per la suspensió de les activitats a les seves universitats de destí a causa del brot de coronavirus que afecta el país.

En aquestes zones s'han establert restriccions que consisteixen en la suspensió, fins al 29 de febrer, de les activitats a les universitats i als centres de formació segons va explicar la vicerectora d'Internacionalització de la Universitat de Lleida (UdL), Montserrat Gea

Estem en contacte amb els estudiants per si tenen alguna necessitat concreta envers el tema i per informar de la disposició de la universitat per oferir les condicions que garanteixin el seu benestar

Primers casos de coronavirus a CatalunyaTot i això cap d'aquests estudiants està als municipis que han aïllat les autoritats italianes arran de la detecció de casos i que són: Codogno, Casapuesterlengo, Castiglione d'Adda, Maleo, Fombio, Bertonico, Castelgerundo, Somaglia, San Fiorano, Terrano dei Passerini i Vo Euganeo. En paral·lel, el Ministerio de Universidades remet a un comunicat de l'Agència Nacional Italiana INDIRE pel programa Erasmus + en el que s'invita les institucions i organitzacions interessades a revisar la planificació i la programació d'activitats. També recomana seguir les indicacions de les autoritats locals. 

En aquests moments Itàlia ha comptabilitzat 322 persones contagiades de coronavirus i onze defuncions, tots ells d'avançada edat

D'altra banda, la UdL ha suspès els intercanvis que té amb la Xina a través del Diploma d'Estudis Hispànics fins que l'estat d'emergència de l'OMS no finalitzi, segons va explicar ahir la vicerectora Montserrat Gea. Els estudiants de la UdL que estaven a la Xina van tornar abans que esclatés el brot de coronavirus. 

Hospital Clínic Barcelona

Una dona italiana de 36 anys que viu a Barcelona, primer cas de coronavirus

El Departament de Salut ha confirmat aquest dimecres el segon cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'un noi de 22 anys que ha estat a Itàlia.

El primer cas es va detectar a Barcelona en una dona italiana de 36 anys resident a la capital catalana, segons va explicar dimarts des de Madrid la consellera de Salut, Alba Vergés, abans de participar en la reunió del Consell Interterritorial de Salut.

L'afectada va viatjar fa uns dies al nord d’Itàlia i ella mateixa va acudir a l’Hospital Clínic amb símptomes lleus, ara per ara es troba bé, i s’està analitzant el seu entorn. La seva simptomatologia és lleu i és un cas de baix risc de complicació

La notícia del primer cas confirmat de coronavirus a Catalunya va arribar poques hores abans de la celebració de la reunió extraordinària interterritorial de Salut a Madrid. La consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar que la dona italiana va viatjar a Itàlia, concretament a la zona entre Bèrgam i Milà, la setmana passada. Va ser ella mateixa, va dir, qui va anar a l'hospital Clínic, on a hores d’ara continua ingressada.

Vergés va insistir que aquest hospital és el centre de referència per tractar aquest virus i que, tot i que la pacient està aïllada, es troba té una simptomatologia lleu. Està estable i no és gens preocupant, va insistir.

La consellera va remarcar també que els protocols funcionen i han funcionat. Va dir que no es plantegen noves mesures, tot i que va admetre que a la reunió s’abordarà la situació: El protocol és viu i s’hi ha d’incloure coses es farà. D’altra banda i tal i com va confirmar després el secretari de Salut Pública, Joan Guix, s’està fent un estudi de contactes, unes 25 persones de l’entorn de l’afectada que estan aïllades a casa.

Una quinzena d'estudiants d'Erasmus de la UdL, atrapats pel coronavirus a Itàlia
comentaris