16.01.2021 |
Territoris.cat

Castellserà atorga el 'Pedrenyal d'Honor' a la Trobada de Grups de Recreació Medieval de Ciutadilla

Castellserà atorga en el marc de la Festa del Bandoler, el 'Pedrenyal d'Honor', al personatge o entitat relacionat amb la història de Catalunya o els bandolers amb concret

La Festa del Bandoler de Castellserà omple els carrers d'animaciò i parades
La Festa del Bandoler de Castellserà omple els carrers d'animaciò i parades
Castellserà atorga el 'Pedrenyal d'Honor' a la Trobada de Grups de Recreació Medieval de Ciutadilla

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castellserà, ha decidit atorgar aquest any el guardó del Pedrenyal d'Honor a la Trobada de Grups de Recreació Medieval de Ciutadilla, amb motiu de la commemoració de la quinzena edició de la iniciativa. El municipi de l'Urgell concedeix aquest guardó en el marc de la Festa del Bandoler, que se celebrarà els dies 13 i 14 de maig.

La Festa del Bandoler de Castellserà  3El Pedrenyal d'Honor, es concedeix al personatge o entitat relacionat amb la història de Catalunya o els bandolers amb concret. Fins ara s'ha concedit, i l'han vingut a recollir entre d'altres, l'Enric Calpena, pel seu programa de ràdio En Guàrdia, Martí Gironell, per la seva novel·la sobre bandolers, la revista Sàpiens, els abanderats de la Festa del Renaixement de Tortosa, els Firals de Bellvís o els trabucaires de Cardedeu en la darrera edició.

La Festa del Bandoler, declarada d'interès comarcal, commemora els fets ocorreguts a la localitat, a finals del s. XV i principis del s. XVI, relacionats amb els bandolers, i més concretament amb el bandoler, cap de quadrilla, fill de la vila, Perot d'Argensola.

La Festa del Bandoler de Castellserà  2L'Ajuntament de Ciutadilla, així com l'Associació d'Amics del Castell de Ciutadilla i els Hospitalers han confirmat la seva assistència a la festa, al mateix temps que han anunciat que duran a terme una desfilada i mostra del que s'ofereix en les festes populars d'aquest municipi.

Les activitats i representacions de la Festa del Bandoler es compaginaran amb les exposicions als edificis de La Panera i de La Garuta, que estaran dedicades als Espais Naturals de Ponent, dins dels quals hi ha la Serra de Bellmunt Almenara, on Castellserà, així com la que porta per títol L'aigua, patrimoni dels secans, que és un treball fet d'acord amb l'inventari del patrimoni i estudi de la gestió de l'aigua al terme de Torrebesses, que fa incidència en un tòpic que s'ha demostrat no ser cert, que és que els secans no tenen aigua.

El programa de la Festa inclourà parades de venda de productes artesans i gastronòmics, sortides, representacions teatrals, concerts, espectacles musicals itinerants i ambientacions teatrals durant tot el cap de setmana.

Castellserà atorga el 'Pedrenyal d'Honor' a la Trobada de Grups de Recreació Medieval de Ciutadilla
comentaris