21.10.2019 |
Territoris.cat

Castellserà commemora 90 anys de L’Agrupació Coral Flors d’Urgell

La celebració consistirà en la representació de la sarsuela catalana 'Cançó d'Amor i de Guerra', en la que hi participen un centenar de persones

Castellserà commemora diumenge els 90 anys de l'Agrupació Coral Flors d'Urgell
Castellserà commemora diumenge els 90 anys de l'Agrupació Coral Flors d'Urgell
Castellserà commemora 90 anys de L’Agrupació Coral Flors d’Urgell

L'Agrupació Coral Flors d'Urgell de Castellserà commemora el diumenge 12 de febrer el seu 90è aniversari amb una producció que reuneix un centenar de persones, entre cantaires i actors i que compta amb la col·laboració de l'Orfeó Balaguerí i del grup de teatre local.

Castellserà commemora diumenge els 90 anys de la seva coralEs tracta d'una adaptació històrica de la sarsuela catalana en dos actes Cançó d'amor i de guerra, que tindrà lloc diumenge al Poliesportiu de Castellserà a les 18.00 h. Les entrades anticipades es poden adquirir a l'Ajuntament de Castellserà i el mateix dia de la funció a un preu de 7 Euros.

L'adaptació, que ha anat a càrrec del director artístic Jaume Jovells, situa l'obra l'any 1936 i narra la història d'una companyia de teatre que viatja de població en població però una avaria en el cotxe de línia els Castellserà commemora diumenge els 90 anys de la seva coral cARTELLobliga a aturar-se en terra de ningú. L'escena transcorre a peu pla, entre el cor i el públic, situats en grades laterals, a banda i banda. En aquest espai és on transcorre tota l'acció, amb la música en directe d'un piano de cua interpretat per Marta Mesalles.

Participen en l'obra un total de dotze actors del grup de teatre local així com cinc solistes en la part musical: Anna Borrego i Isaac Baró com a protagonistes principals, Pepe Barri, Dolors Guasch, Aleix Fontova i Marta Mesalles. La direcció musical va a càrrec de la directora de la coral, Sílvia Rufach i del músic i compositor local David Pradas.

L'espectacle, que ha estat organitzat per l'Agrupació Coral Flors d'Urgell i l'Ajuntament de Castellserà, ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Lleida i d'empreses locals, servirà per commemorar el 90 aniversari d'una de les primeres corals de Lleida que formà part dels Cors de Clavé. Creada l'any 1926, només va aturar la seva activitat durant la guerra i fins als anys 80 fou només de veus masculines, moment en què es convertí en Orfeó i actualment hi conviuen veus masculines i femenines.

Comentarios