La companyia Terberg té previs traslladar la gestió de la planta de Ros Roca al Regne Unit

Ramon Roca, president de la companyia de Tàrrega, ha deixat les seves funcions executives en mans d'un equip gestor arribat d'Holanda i capitanejat per Godefridus Terberg, en considerar la companyia holandesa que l'estructura societària de l'empresa a Espanya era massa complexa

Instal·lacions de l'empresa Ros Roca a Tàrrega
photo_camera Instal·lacions de l'empresa Ros Roca a Tàrrega

Segons la notícia que publicada aquest divendres el diari Economia Digital, el soci majoritari de l'empresa Ros Roca de Tàrrega, el grup holandès Terberg, planteja traslladar la gestió de la planta targarina al Regne Unit on ja té la seva seu mundial. En aquest sentit s'assegura que Terberg està simplificant l'estructura de la companyia a Tàrrega.

En l'article s'afirma que amb l'entrada de Terberg, que va injectar 70 milions d'euros a la companyia, s'han canviat els esquemes de Ros Roca: creant Terberg RosRoca Group Limited, amb seu a la ciutat anglesa de Warwick, controlada majoritàriament per l'empresa holandesa i en la qual la família Roca, propietària històrica de la companyia, només controla el 25% de les accions.

Ros Roca Tàrrega 2Amb aquest nou plantejament empresarial, Ramon Roca, president de la companyia de Tàrrega, ha deixat les seves funcions executives en mans d'un equip gestor arribat d'Holanda i capitanejat per Godefridus Terberg. Aquests han considerat que l'estructura societària de l'empresa a Espanya era massa complexa i han decidit simplificar-la, amb el que han prescindit de les figures de les filials.

Ros Roca SAU hauria quedat com l'única societat del grup a Espanya, i amb seu a Tàrrega, després de l'absorció de Ros Roca Environment, Ros Roca Internacional i Karumbé Grup d'Inversions, segons ha comunicat recentment la companyia al Registre Mercantil.

L'alcaldessa de Tàrrega Rosa M. Perelló ha explicat a Territoris.cat, que la decisió que prengui l'empresa holandesa respecte als òrgans de gestió i el seu trasllat al Regne Unit, no tenen per què afectar el centre productiu targarí, d'una banda perquè la companyia compta amb una plantilla especialitzada, i per altra que la producció actual és suficient important. La deslocalització significaria, en aquest escenari en què el Regne Unit deixarà la Unió Europea, haver de fer una inversió d'infraestructura i de recursos humans que ja té, consolidats en la planta de Tàrrega.

L'alcaldessa ha afegit que l'Ajuntament no pot més que esperar que la companyia holandesa mantingui el centre de producció i els llocs de treball, i el trasllat de la presa de decisions la pot fer des d'on els sigui més funcional, que al final és el que devien fer fins ara.

Comentaris