02.12.2020 |
Territoris.cat

Els musulmans targarins divulguen dos vídeos amb recomanacions sanitàries davant la pandèmia

La iniciativa s'emmarca dins la campanya de conscienciació 'Fes-ho per tu, fes-ho pels teus'
Els musulmans targarins divulguen dos vídeos amb recomanacions sanitàries davant la pandèmia

La comunitat musulmana de Tàrrega està divulgant dos vídeos enregistrats en llengua àrab i amazic (coneguda com berber) que consciencien sobre la importància de les mesures sanitàries per frenar la pandèmia.

Les gravacions han estat promogudes per l'Ajuntament de Tàrrega a petició del CAP de la capital de l'Urgell amb l'objecte de poder fer arribar amb efectivitat els missatges de prevenció contra la COVID-19

A les gravacions intervenen Ahmed Lamssayad, vice-president de la mesquita de Tàrrega, i Rachid Roumani Ragoubi, president de l'entitat targarina Atlas.cat.

A més de les recomanacions sanitàries bàsiques (distància, mans, mascareta), ambdós portaveus ressalten la importància d'altres mesures fonamentals per evitar la propagació de contagis com és, per exemple, el confinament a casa si s'ha tingut contacte proper amb un cas positiu.

El consistori targarí ha inclòs els vídeos dins la seva campanya 'Fes-ho per tu, fes-ho pels teus'

Actualment, la xifra de casos positius de COVID-19 acumulats al municipi de Tàrrega ascendeix a un total de 342.Així mateix, l'índex de risc de rebrot a la capital de l'Urgell, després d'un període amb tendència a l'alça, torna a baixar d'uns dies ençà situant-se avui dimecres en 483,63 tot i que encara és un nivell alt. També s'ha de subratllar que del cribratge massiu realitzat el passat 7 de setembre a Tàrrega per part del Departament de Salut, es van detectar dos casos positius d'entre les 381 proves PCR efectuades (0,5%).

L'Ajuntament de Tàrrega continua fent una crida a no abaixar la guàrdia i complir amb les mesures bàsiques de seguretat sanitària com dur mascareta, rentar-se sovint les mans i mantenir la distància.

Els musulmans targarins divulguen dos vídeos amb recomanacions sanitàries davant la pandèmia
comentaris