20.06.2018 |
Territoris.cat

Millora de la mobilitat a Agramunt amb un vial urbà alternatiu a l’actual travessera de l’L-303

Les obres, amb un cost de 580.000 euros, començaran abans de final d’any i tindran una durada de sis mesos

Les obres consistiran en l’adequació de diversos carrers per acollir els nous trànsits
Les obres consistiran en l’adequació de diversos carrers per acollir els nous trànsits
Millora de la mobilitat a Agramunt amb un vial urbà alternatiu a l’actual travessera de l’L-303

El departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat per 580.000 euros les obres per a millorar la mobilitat a Agramunt mitjançant el condicionament d’un vial urbà que serveixi d’alternativa a l’actual travessera de l’L-303. La previsió és que els treballs comencin abans de final d’any, amb un termini d’execució de sis mesos.

La carretera L-303 uneix Cervera i Agramunt. Travessa aquest nucli urbà d’est a oest i enllaça finalment amb la C-14. La travessera de l’L-303 a Agramunt rep un bon nombre de vehicles que vol accedir a la C-14. Per evitar aquest trànsit de pas per l’interior d’Agramunt, el departament ha previst la formació d’una alternativa mitjançant els carrers del municipi. 

L’actuació s’inicia a l’L-303, a la rotonda existent que dóna accés al polígon situat a l’entrada al nucli urbà. Segueix per l’avinguda de la Generalitat al llarg d’uns 400 metres, fins a l’encreuament amb l’avinguda de la Ribera del Sió. En aquest punt, es formarà una rotonda, segons el comunicat del departament. 

A partir d’aquest indret, l’actuació continua pel carrer del Camí Vell de Tàrrega, que també travessa una zona industrial, però amb una amplada més reduïda. En aquest carrer, discorre en una longitud d’uns 800 metres fins a arribar a la carretera C-14, al sud d’Agramunt, on hi ha actualment una rotonda partida.

Les obres previstes inclouen, entre altres actuacions, la millora del ferm, amb tractament previ dels punts que presentin desperfectes; es canalitzaran amb illetes dos encreuaments existents (amb el carrer Tarascó i amb el carrer Indústria); així com a dues rotondes, una a l’encreuament amb l’avinguda del Sió, de 30 metres de diàmetre exterior, i la segona, al final de l’actuació, que se situa a la C-14, al sud del nucli urbà d’Agramunt, es modificarà la rotonda partida existent per fer-ne una de tancada de 40 metres de diàmetre.

Comentarios