20.09.2020 |
Territoris.cat

FiraTàrrega dóna suport a la creació escènica catalana

La iniciativa esdevé un viver de talent amb cinc anys d’història i conforma el vint per cent de la programació del certamen

FiraTàrrega és un espai generalista i multidisciplinari.
FiraTàrrega és un espai generalista i multidisciplinari.
FiraTàrrega dóna suport a la creació escènica catalana

Per cinquè any consecutiu, FiraTàrrega desenvolupa el Programa de Suport a la Creació, iniciativa que  té l’objectiu d'impulsar la creació escènica catalana. Mitjançant aquest recurs es configura gairebé el 20% de la programació oficial del certamen, dins la secció Plataforma

El Programa és un espai que FiraTàrrega dedica als creadors que arrisquen en l’àmbit de les arts escèniques a l’espai públic, tan artística com empresarialment. Així, la Fira acompanya aquests projectes en la seva irrupció al mercat, oferint-los el seu suport i assessorament.

La secció Plataforma agrupa en aquesta edició onze espectacles que han estat coproduïts per la Fira

Així, la secció Plataforma agrupa en aquesta edició onze espectacles que han estat coproduïts per la Fira, ja sigui a partir d’una estada a la capital de l’Urgell per preparar els seus projectes, o bé a partir d’altres formes participatives o programes d’acompanyament.

La iniciativa contempla tres línies d'actuació (Laboratoris de Creació, Residències creatives i Produccions Transnacionals) que tenen lloc durant els mesos de primavera i estiu, oferint als targarins la possibilitat d'assistir als processos de creació de diversos espectacles.

Aquest 2015 han tingut lloc un total de 4 Laboratoris de Creació i un Laboratori de Moviment. La Companyia Abast Elàstic prepara A.U.R.A. (Ahora Usted Recibirá Algo), un espectacle de teatre-dansa que es basa en la participació del públic. Carla Rovira, membre de la companyia LAminimAL, proposa Most of all, you've got to hide it from the chicks, un projecte basat en el treball amb un grup de nois d’entre 6 i 16 anys per descobrir la relació que estableixen els més joves amb el teatre, i presentarà també una performance inspirada en la figura de Mrs. Robinson de la pel·lícula El graduat.

Per la seva banda, la Companyia Ignífuga presentarà A house is not a home, que vol reflexionar sobre de quina manera ens protegim dels tombants de la vida amb la seguretat que proporciona una llar.

Finalment, estarà l’artista de circ basca, Leire Mesa, formada a Anglaterra i Suècia, que ha fet una peça col·laborativa que parla dels drets laborals.

Pel que fa al Laboratori de Moviment, Cía Vero Cendoya, arribarà a Tàrrega amb una peça coreogràfica que posa en diàleg la dansa contemporània i el futbol, evidenciant semblances i diferències entre disciplines.

La jove companyia de Lleida Íntims Produccions ha protagonitzat la residència creativa d’aquest 2015. Han estat preparant Wasted, un text de la poeta, rapera i dramaturga Kate Tempest.

Pel que fa a les Produccions Transnacionals, enguany FiraTàrrega n’acull dues. La primera és la companyia francesa 1 Watt, amb qui participa al projecte CARRER (Circuits de les Arts del Carrer Euroregionals, fomentat per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània), mentre que la segona  té a veure amb la companyia mexicana Vaca 35, que ja va passar per FiraTàrrega el 2013.

A més a més, dins aquesta secció el públic també podrà descobrir la darrera creació de Chroma Teatre, Sapucay, un reflexió sobre la família, la pàtria i els límits del camp i la ciutat; així com La Col.lecció de La Ruta 40, un Pinter traduït per primera vegada a Catalunya i escenificat per aquesta companyia catalana amb molta solvència.
 


 

FiraTàrrega dóna suport a la creació escènica catalana
comentaris