10.04.2020 |
Territoris.cat

Tàrrega construeix una escalinata de pedra en el Parc de Sant Eloi

Nova escalinata al Parc de Sant Eloi de Tàrrega
Nova escalinata al Parc de Sant Eloi de Tàrrega
Tàrrega construeix una escalinata de pedra en el Parc de Sant Eloi

L'Ajuntament de Tàrrega ha finalitzat la construcció d'una nova escalinata al Parc de Sant Eloi, es tracta d'una estructura de formigó, que s'ha construït en el camí que discorre entre el monument de l'Estatut de Sau i la plaça de les Alzines, a la part alta de la serra.

Es tracta d'un dels indrets més transitats per les persones que passegen en aquesta zona verda de la capital de l'Urgell. L'obra s'ha acompanyat d'una rampa adjunta per facilitar l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda o els cotxets de nadons.

La materialització del projecte ha contribuït a suavitzar el pendent del traçat gràcies a quatre trams d'esgraons amb replans intermedis, on també s'han col·locat embornals per recollir l'aigua de pluja

Nova escalinata al Parc de Sant Eloi de TàrregaL'escalinata, que s'ha completat amb una barana metàl·lica, permetrà arribar també més fàcilment a altres racons emblemàtics com la plaça de la Font de la Granota o la plaça de Sant Magí. A hores d'ara, per culminar el projecte, tan sols resta procedir a l'embelliment del talús de la cara nord amb tasques de jardineria.

Acció impulsada pels Amics de l’Arbre i la Regidoria de Medi Ambient

L’Associació dels Amics de l’Arbre, entitat gestora del Parc de Sant Eloi, i la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tàrrega han impulsat els treballs, a partir d’un disseny de l’arquitecte Jaume Trilla. El projecte s'ha finançat amb l'ajut de la Diputació de Lleida i Obra Social la Caixa a través d’un conveni d’acció mediambiental.

Entre altres intervencions que s’estan duent a terme al Parc de Sant Eloi destaca la remodelació dels baixos de l’anomenada casa de l’ermità. En aquest espai, que estan remodelant els operaris dels Serveis Municipals, s'habilitarà una zona que esdevindrà la primera seu social dels Amics de l’Arbre.

Comentarios