04.08.2021 |
Territoris.cat

Tàrrega habilita un formulari online per reservar torn al cribratge poblacional que es realitzarà els dies 5 i 6 de desembre

S’han establert franges de mitja hora per facilitar un accés esglaonat
Una noia fent cua al cribratge de coronavirus a l'Espai Mercat de Tàrrega. Imatge del 7 de setembre de 2020. (Horitzontal)
Cribratge de coronavirus a l'Espai Mercat de Tàrrega. Imatge del 7 de setembre de 2020. Foto: Oriol Bosch (ACN)
Tàrrega habilita un formulari online per reservar torn al cribratge poblacional que es realitzarà els dies 5 i 6 de desembre

L’Ajuntament de Tàrrega ha habilitat un formulari d’inscripció online per reservar torn a les proves de cribratge poblacional que el Departament de Salut realitzarà al municipi els propers dies 5 i 6 de desembre.

La capital de l’Urgell ha optat finalment per concertar cita prèvia amb la finalitat d’evitar esperes, llargues cues i aglomeracions a l’exterior de l’Espai MerCAT, edifici municipal on es duran a terme els tests.

Es prega de tramitar la reserva prèvia mitjançant el formulari habilitat a l’adreça web www.tarrega.cat/cribratge. El formulari estableix franges de mitja hora per esglaonar l’accés a l’Espai MerCAT. D’altra banda, la reserva també es pot tramitar per via telefònica a l’OAC: 973 311 608.
El cribratge poblacional per a la detecció de la Covid-19 s'adreça a persones asimptomàtiques de més de 16 anys d'edat.

Les proves seran gratuïtes i constaran de tests ràpids d'antígens. L’àmbit geogràfic de la convocatòria comprèn l’Àrea Bàsica de Salut de Tàrrega, que inclou diferents municipis. En aquest sentit, a causa de les restriccions de mobilitat fixades pel confinament municipal de cap de setmana, es prega que les persones procedents de localitats foranes duguin el certificat autoresponsable de desplaçament. Així mateix, es prega de no anar-hi acompanyat de persones menors de 16 anys.

Els horaris del cribratge són de 9:00 a 13:00 hores i de 15:00 a 19 hores, el dissabte 5 i el diumenge 6 de desembre.

D’altra banda, es confirma la tendència a la baixa del risc de rebrot a Tàrrega, que ara se situa en 245,57 (des d'ahir diumenge l'índex baixa dels 300 punts). Tot i això, són valors encara molt alts segons les autoritats sanitàries. Per això, des de l’Ajuntament de Tàrrega es fa una nova crida a no abaixar la guàrdia i a actuar amb prudència i responsabilitat donant compliment a tots els protocols i restriccions per ajudar a frenar la Covid-19.

Tàrrega habilita un formulari online per reservar torn al cribratge poblacional que es realitzarà els dies 5 i 6 de desembre
comentaris