29.07.2021 |

Tàrrega rep 207 propostes dins del procés dels Pressupostos Participatius 2021

Les veïnes i veïns de la capital de l'Urgell decideix com invertir una partida de 100.000 euros

Imatge de la ciutat de Tàrrega @ajtarrega
Imatge de la ciutat de Tàrrega @ajtarrega
Tàrrega rep 207 propostes dins del procés dels Pressupostos Participatius 2021

La nova convocatòria de Pressupostos Participatius 2021 de l'Ajuntament de Tàrrega encara una nova fase aquest mes de juliol.

Ho fa amb la valoració i quantificació de les propostes ciutadanes que els veïns i veïnes van presentar fins al passat 30 de juny, data màxima de recepció dels projectes. En aquest sentit, s'han recollit un total de 207 propostes ciutadanes.

El consistori targarí destina una partida de 100.000 euros dels comptes municipals per finançar les propostes més votades a la fase final dels Pressupostos Participatius

Tancada ja la primera fase del procés i rebudes totes les propostes ciutadanes tan de forma presencial com electrònica, els serveis tècnics municipals analitzaran detingudament al llarg de les pròximes setmanes els diferents projectes presentats.

Per tal que siguin admesos, han de ser de competència municipal; que no contradiguin els plans aprovats; que siguin viables tècnica i econòmicament; que respectin el marc jurídic i legal; i que puguin ser considerades una inversió.

Posteriorment es publicarà un document al web Decidim Tàrrega amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d'aquestes últimes s'especificarà el motiu.

Més endavant, el dijous 30 de setembre, la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual seleccionaran un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana durant el mes de novembre. Serà una votació telemàtica en què podran participar totes les persones empadronades al municipi de Tàrrega majors de 16 anys. 

Tàrrega rep 207 propostes dins del procés dels Pressupostos Participatius 2021
comentaris