Les 100 activitats del mes d'agost de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

Visites teatralitzades, tallers didàctics, activitats familiars i infantils, visites nocturnes, activitats experiencials, presentació de llibres o cinema, entre elles

xarxa2

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ofereixen, durant aquest mes d'agost, una àmplia oferta d'activitats de tot tipus, adreçades a totes les edats.

Algunes d'aquestes propostes, que sobrepasen el centenar, tenen el valor afegit de ser totalment noves

Entres les noves propostes cal destacar les visites teatralitzades 'A peu de Museu', estrenades pel Museu de Cervera l'1 d'agost. Es tracta de tres originals rutes destinades a aprofundir en els secrets de la capital de la Segarra a través de tres dones d'èpoques diferents. En la primera, que tindrà lloc el dia 8, el visitant va gaudir de la companyia de la Margarida, una esclava que ens convida a conèixer la Cervera medieval; en la segona, els inscrits podran endinsar-te en la Cervera barroca de la mà de l'hostalera Nasa Tabaco (15 d'agost), i la darrera permet familiaritzar-se amb la Cervera jueva tot compartint les peripècies de la vídua Regina de Quercí (22 d'agost).

El Museu de Guissona organitza els dies 13, 20 i 27 una sèrie de visites guiades nocturnes de caire monogràfic sota el lema 'Històries oblidades'. Els més petits podran participar, la darrera setmana d'agost, en el ja clàssic Curs d'Arqueologia Infantil.

De la seva banda, el Museu de la Noguera exhibeix fins al 30 d'agost l'exposició 'Ossos: un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física', una mostra que explica com vivien i morien els nostres avantpassats de l'Edat Mitjana.

També a Balaguer, el Centre d'Interpretació de l'Or del Segre manté les seves tres activitats guiades clàssiques: 'A l'estiu l'or el busquem al riu', el paquet 'L'or del Segre, a la recerca del somni de Mariam', i el 'Taller d'iniciació a la recerca d'or'.

El Museu d'Art Jaume Morera ofereix tres exposicions al visitant: la mostra de dibuixos del lleidatà Miguel Gallardo, la proposta 'Reclòs –osa', que reflexiona sobre les conseqüències psicològiques i socials del confinament; i l'exposició permanent 'Inventari General'.

Al Museu de Lleida destaca la mostra de la Col·lecció Gelonch Viladegut, donació que permet entendre l'evolució del gravat en el món occidental des del segle XV fins a l'actualitat.

El Museu Diocesà d'Urgell acollirà visites guiades a la Catedral, el claustre i l'església de Sant Miquel.

Pel que fa al Museu Fàbrica J. Trepat de Tàrrega, l'equipament porta a terme tot visites guiades a les instal·lacions de l'antiga factoria de fabricació de maquinària agrícola. Finalment, el Museu Tàrrega Urgell es manté obert en el seu horari.

Comentaris