Imprimir

Arrenca una nova edició de la Setmana Natural a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

territoris.cat | 03 de de juliol de 2013

Imatges de les activitats que realitzen els joves participants en la Setmana Natural.
Imatges de les activitats que realitzen els joves participants en la Setmana Natural.

En total, més de 70 joves anellaran ocells, faran exercicis d’orientació, tir en arc, salt en pont tirolès
(tirolina), muntaran a cavall, participaran als tallers de coneixement de l’entorn, acamparan una nit i veuran cinema a la fresca.

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha organitzat un any més la Setmana Natural, tot un seguit d’activitats d’aventura i de descoberta de la natura per a aprendre a estimar-la i continuar fomentant l’interès per l’estany.

La Setmana Natural tindrà tres torns (tres setmanes consecutives), de l’1 al 19 de juliol i està dirigida a nens i nens d’entre 7 i 12 anys. En total, més de 70 joves anellaran ocells, faran exercicis d’orientació, tir en arc, salt en pont tirolès (tirolina), muntaran a cavall, participaran als tallers de coneixement de l’entorn, acamparan una nit i veuran cinema a la fresca.

Enguany, per primera vegada es farà un taller sobre l’aigua per a conèixer les propietats de l’aigua de l’estany. En manualitats, els nens i nenes faran un pal
d’aigua i aprendran a cuidar una planta. A més a més, dins del taller de seguiment de micromamífers (rates d’aigua, per exemple) i de ratpenats, els participants ajudaran a posar les trampes, faran la barreja del menjar i exploraran les casetes dels murisecs.

El president del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Francesc Fabregat, ha explicat:

La Setmana Natural és una oportunitat per als més petits per a fer activitats d’estiu a la natura i ens permet mostrar l’estany d’Ivars i Vila-sana com ung recurs turístic i d’oci de la comarca. 

Amb la Setmana Natural, es complementa l’oferta de visites guiades per a les escoles. Durant els primers sis mesos de l’any, una vintena de centres, o el que és el mateix, 800 alumnes, han visitat l’estany. Una dada molt positiva i que esperem que continuï creixent. Per això, el Consorci ofereix visites gratuïtes als col·legis, ha afegit Fabregat.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/comarca/arrenca-una-nova-edicio-de-la-setmana-natural-a-l-estany-d-ivars-i-vila-sana/20130703104051006761.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - r[email protected]