La Fira de la Conserva de Bellpuig i les Jornades Tècniques de la Setmana Agrària, els dies 11 i 12 de novembre

Imatge de l'edició anterior de la Fira de la Conserva de Bellpuig
photo_camera Imatge de l'edició anterior de la Fira de la Conserva de Bellpuig

La Fira de la Conserva i Productes de Proximitat de Bellpuig és una iniciativa que aplega en un únic espai expositors i productors tant de conserva dolça com salada, a més d’altres productors alimentaris de les comarques lleidatanes que volen donar a conèixer el seu producte de proximitat.

Presentació de la Fira de la Conserva de Bellpuig

La fira s’articula en tallers de cuina, demostracions culinàries, xerrades, una mostra de comerços locals i una zona per als més petits amb un parc infantil i tallers, tot plegat ubicat al pavelló poliesportiu de Bellpuig

La fira se celebrarà durant la tarda del dissabte 11 de novembre i durant tot el diumenge 12.

Entre les novetats més destacades per enguany, hi ha la cúpula de productes agroalimentaris de Gustum, un concurs en què es premiarà la millor conserva o melmelada de l’any i, sobretot, la potenciació d’una línia que, sota el lema Conserva, conserva’t  ja es va emprendre l’any passat, consistent en posar de relleu les conserves com a via per tenir una alimentació sana, és a dir, per ‘conservar-se’ millor fent, a més, activitat física.

Imatge de productes elaborats a la demarcació de Lleida

En aquest sentit, enguany destaquen diferents xerrades a càrrec d’experts en aquesta matèria, com Xevi Verdaguer, fisioterapeuta i especialista en posturologia, osteopatia i acupuntura; Anna Troncoso, especialista en cardiologia; Helena Farràs, assessora en lactància; i Astrid Barqué, llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport

Pel que fa a les Jornades Tècniques de la XXXI Setmana Agrària, estan organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Bellpuig, la Llotja de Bellpuig i l’Oficina Comarcal de l’Urgell del DARP. Són de les més veteranes de la demarcació i es faran del 6 al 9 amb una temàtica força variada i la participació, entre altres, de Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida; Jordi Vidal, secretari tècnica de JARC; Andreu Serés, doctor en biologia; Antoni López, de l’IRTA; Alba Pons, advocada especialista en dret català; i Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries

Comentaris