Imprimir

El Bibliobús Garrigues-Segrià inicia un grup de lectura virtual

garrigues | 16 de de maig de 2013

L'antic bibliobús, que es va substiituir l'any 2003.
L'antic bibliobús, que es va substiituir l'any 2003.

En el marc dels 25 anys de la posada en funcionament del Bibliobús, que el dia 3 de maig de 1988 es va inaugurar a les Borges Blanques i va iniciar la seva ruta a Puiggròs.

Es tracta d’un nou servei pioner en el món dels bibliobusos, s’adreça al públic adult i els únics requisits que demana són: disposar de connexió a Internet i tenir ganes de llegir, comentar i compartir lectures, ja que els llibres els proporciona el bibliobús. Utilitza la plataforma Readgroups, una eina per gestionar espais de debat i trobada de les comunitats lectores.

Els clubs de lectura són una de les activitats amb més èxit i més ben valorades a les biblioteques públiques. El bibliobús opta per aquesta nova modalitat de club de lectura, que combina les noves tecnologies amb la promoció de la lectura i que s’adapta a les seves particulars característiques de biblioteca en ruta.

El Grup de lectura del Bibliobús Garrigues-Segrià s’estrena amb Atlas de geografia humana (Almudena Grandes)  i enguany continua amb obres d’ autors locals: L'Abominable crim de l'Alsina Graells (Pep Coll), Calaveres atònites (Jesús Moncada) i Obaga (Albert Villaró).

El Bibliobús Garrigues-Segrià dóna servei a les dues comarques que li donen el nom  i  va iniciar la ruta el 3 de maig del 1988 a Puiggròs. Aleshores s’hi anava amb un altre vehicle que va ser substituït l’any 2003. Aquest nou bibliobús fou el primer equipament d’aquestes característiques que es va posar en funcionament a l’Estat Espanyol ja que introduïa les darreres novetats tècniques, com l’accés a Internet via satèl·lit, un extensible lateral que permet l’ampliació de l’espai interior i l’accés adaptat a persones amb dificultats motores.

La ruta ha anat variant en aquests 25 anys i actualment el bibliobús passa per 22 pobles que tenen entre 400 i 1500 habitants amb una periodicitat quinzenal (un total de 14) i mensual (8). El Bibliobús Garrigues-Segrià dóna servei a una població de 14.839 habitants  i disposa d’un fons de 24.908 documents.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/garrigues/bibliobus-garrigues-segria-inicia-grup-lectura-virtual/20130516160614028224.html


© 2021 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]