Camins de Verdor, Molí Gabriel Alsina i Mas Montseny millors olis de la Fira de les Garrigues 2018

Els guardonats amb els premis als millors oli de la Fira 2018
photo_camera Els guardonats amb els premis als millors oli de la Fira 2018

El director general d’Alimentació Qualitat i Industries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, ha proclamat aquest divendres a la tarda els millors olis de la 55a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que, segons el Panell de Tasts Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, han estat el de Camins de Verdor, en la categoria Fruitat Verd Amarg, on ha atorgat un accèssit a Mas del Clos; en la categoria Fruitat verd Madur ha estat el del Molí Gabriel Alsina i ha aconseguit un accèssit al Molí del Pau. Finalment, en la categoria Fruitat Verd Dolç, l’oli guanyador ha estat el de Mas Montseny, amb un accèssit per l’Arbequina i Secció de Crèdit. Mòdol ha estat acompanyat per l’alcalde de les Borges Blanques Enric Mir i pel president de la DOP Les Garrigues. El xef Fran López, amb dues estrelles Michelin, cuinant a la Fira de l'Oli i les Garrigues 2018

La resta de la jornada ha estat marcada pel dinar popular d’arròs amb oli i safrà de les Garrigues, per un Tast d’Olis professional i un taller de cuina per a petits xefs. Finalment aquest divendres l’Espai Gastronòmic de la fira ha compta amb el primer dels xou cookings previstos, a càrrec del xef Fran López, amb dos estrelles Michelin pels restaurants Xerta de Barcelona i Villa Retiro de les Terres de l’Ebre. Taller de cuina per a petits xefs de la 55a Fira de l'Oli i les Garrigues

La jornada de dissabte

Pel que fa a la jornada de dissabte a les 11.30 hores es signarà un protocol de col·laboració entre el Rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el president del Patronat de Fira de Les Garrigues, Enric Mir. A les 12 hores es dura a terme l’agermanament de la DOP Les Garrigues amb l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Lleida. Igualment a les 13 hores la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida durà a terme una caragolada solidaria a benefici de Càritas; i a les 14 hores hi ha prevista una cassola de tros popular.

Per la tarda, a les 18 hores es durà a terme l’agermanament de la Fira de l’Oli i les Garrigues amb la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, que comptarà amb l’apadrinament del periodista i escriptor Francesc Canosa, i de la consellera d’Agricultura Meritxell Serret. A les 19 hores hi ha prevista una nova demostració gastronòmica del xef Xixo Castaño, del restaurant Malena de Gimenells, amb una estrella Michelin. A les 21 hores hi haurà l’acte de lliurament dels premis a les millors iniciatives comercial, empresarial i turística de les Garrigues, així com els diplomes al millor disseny d’estand i de producte. La jornada finalitzarà, a partir de les 12 de la nit, amb el Concert de l’Oli a càrrec del grup Txarango.         

Comentaris