La sèrie documental recull els períodes de la Segona República, la Guerra Civil i la Postguerra

El Centre de Recerques es planteja ampliar La Memòria del Pla i entrevistar veïns de la comarca perquè expliquin les seves vivències des del 1955 fins al 1985, una segona part del projecte que s'engegarà cap a la segona meitat del 2017

Lliurament dels diplomes als avis protagonistes del documental
photo_camera Lliurament dels diplomes als avis protagonistes del documental

El publc va omplir el Centre CulturalEl Centre Cultural de Mollerussa va acollir aquest dissabte la primera de les projeccions de la trilogia de La Memòria del Pla, 1931-1955, el projecte que ha dut a terme el Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà, que es completarà els pròxims dissabtes 11 i 18 de juny.

En el decurs de la presentació de la sèrie documental, es va retre un emotiu homenatge als avis de la comarca que han participat en el documental i a les seves famílies. L'equip que ha produït el treball va lliurar 60 diplomes i un original de l'enregistrament als padrins i padrines que van ser entrevistats.

Lliurament dels diplomes als avis protagonistes del documental 1Laia Soldevila, coautora del treball, va explicar que el projecte va començar el 2009 i, en una primera instància, va recollir en format audiovisual històries de vida de la gent més gran de la comarca per la urgència de no perdre part de la memòria col·lectiva que s'anava morint. Les gravacions, que poden consultar-se a l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell, foren la base perquè el 2012, els impulsors es plantegessin anar més enllà i teixir les vivències dels avis que havíem recollit amb els esdeveniments històrics de la primera meitat del segle XX, va dir la periodista Laia Soldevila.

L'historiador Jordi Soldevila, va avançar que el Centre de Recerques es planteja ampliar La Memòria del Pla i entrevistar veïns de la comarca perquè expliquin les seves vivències des del 1955 fins al 1985. Aquesta segona part del projecte s'engegarà cap a la segona meitat del 2017.

Comentaris