Imprimir

El Concert de l'Estelada es revalida com a referent reivindicatiu musical

territoris.cat/Marc Rovira/Josep A. Pérez | 28 de d’abril de 2014

La Roser de Catarres va complir el seus 27 anys a l'escenari de Vilanova de Bellpuig.
La Roser de Catarres va complir el seus 27 anys a l'escenari de Vilanova de Bellpuig.

El Concert de l'Estelada supera la primera dècada amb un clar relleu generacional de les bandes i el públic que hi participa.

Reunir a l'escenari grups de calibre, com o fan a Vilanova de Bellpuig te un gran mèrit, i si el local del concert es veu ple de gom a gom, encara més, i és que el Concert de l'Estelada va tornar a convertir-se en referent reivindicatiu, de música, llengua, i país.

La programació pretenia abastar un ventall de propostes musicals variades, que el mateix públic es va encarregar de demostrar les preferències i gustos. El primer a pujar a l'escenari va ser Jordi Montañez que va patir les conseqüències de l'horari, unes hores més tard s'incorporaven a l'espectacle els barcelonins Mishima, que malgrat ser el primer cop que tocaven a Vilanova, no van tenir l'acollida que l'organització esperava.

La temperatura del pavelló va començar ha pujat amb la frescor de Xeic!, donant resposta a un públic jove, amb energia, que va seguir les consignes reivindicatives del seu ska de pagès. A mesura de les hores avançaven, també es notava que el públic havia estat esperant al seu grup predilecte, i així va ser. Els Catarres van ser els autèntics catalitzadors de l'Estelada 2014. Els ritmes frescos i festius, es van compaginar amb l'aniversari de la Roser la component de la banda que complia 27 anys i va bufar les espelmes a l'escenari.

La Troba Kung-fú canviava el ritme de la nit amb la seva rumba i mantenia, a més de 1.200 persones al recinte en el moment àlgic de concert, que van tancar els veterans Brams, ja de matinada, amb un recull del seu repertori clàssic i les cançons del seu nou disc.

Com a conclusió, el Concert de l'Estelada continua essent el punt de trobada musical de les terres de Lleida, i altaveu de la música que es fa al país. Vilanova de Bellpuig ha superat una dècada amb èxit, i això és d'agrair per la gent de terra endins.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/cultura/concert-l-estelada-revalida-com-referent-reivindicatiu-musical/20140428100849011563.html


© 2021 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]