L’Associació Catalana d’Empreses de Senderisme, amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant el Patronat de Turisme, ha implementat a les comarques de Lleida el projecte Benvinguts. Una iniciativa que acredita d’una manera específica els allotjaments que volen acollir senderistes i ciclistes.
Una de les sessions formatives de la segona convocatòria de Benvinguts, s’ha dut a terme a la Segarra. El dimarts 10 de novembre, es va realitzar una sessió presencial dedicada a l’alimentació en ruta. El programa de la jornada incloïa un treball de camp amb la visita a Casa Martí de Sant Domí, productor local de llegums, on es va visitar l’explotació i es va fer un tast de llegums; l’agrobotiga Sikarra Nostra, a Sant Guim de Freixenet i un concurs de pic-nic a la terrassa del restaurant la Redolta de Florejacs.
La segona part de la jornada ha constat de tutories que s’han dut a terme a la seu del Consell Comarcal de la Segarra, a Cervera.
La motivació principal del projecte Benvinguts és superar les expectatives dels clients i donar-los el millor acolliment. Per aquest motiu el projecte pretén identificar mitjançant les acreditacions corresponents aquells allotjaments que disposen d’un conjunt de serveis que s’adeqüin als practicants de senderisme i de cicloturisme.
El benefici de l’acreditació és doble: per als usuaris, que trobaran un allotjament amb oferta que afavoreix la pràctica de la seva activitat preferida, i per als allotjaments, un procés que els ajudarà a posicionar-se i destacar dins d’un sector molt competitiu.
Alguns dels requisits per obtenir l’acreditació són: tenir una farmaciola, disposar d’informació de rutes i de previsió meteorològica, tenir espais adequats per a la roba i els materials dels senderistes i ciclistes, i oferir menús nutritius i equilibrats per als esportistes.