La Diputació destina més d’1,5 M€ per a l’equipament de l’UCI de l’Arnau de Vilanova

El ple de la corporació aprova el conveni de col·laboració per finançar l'equipament i també la nova convocatòria de les 10 beques PostMIR

Reñe_Associacio_Antisida_001_VR interior
photo_camera Representants de la Diputació i de l'Associació Antisida de Lleida

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres el conveni de col·laboració entre l’Institut Català de la Salut, el Servei Català de la Salut i la Diputació de Lleida, mitjançant el qual la corporació lleidatana finançarà l’equipament de l’UCI de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova

Això suposa una inversió plurianual per part de la corporació d’1.582.517 euros. Aquest any, la Diputació de Lleida aportarà 1.001.729 euros i l’any 2017, 580.788 euros.

Aquesta inversió en Salut Pública se suma a l’aposta per la recerca i la investigació que fa la Diputació de Lleida i que es materialitza en l’aportació de 279.300 euros per a les 10 beques de promoció de la recerca en salut conegudes com a beques PostMIR 2016.Reñe_ple_002_VR texte

Aquest divendres el ple ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i el Servei Català de la Salut, per fomentar les activitats de recerca hospitalària a Lleida, a través d’aquestes beques.

Com a novetat d’enguany la convocatòria, a més de dirigir-se a professionals que han acabat l’etapa d’especialització en alguns dels centres sanitaris de Lleida, també s’ha obert a estudiants predoctorals en ciències de la salut de la Universitat de Lleida.

Moció per fer front a l’estigma del VIH

En l’apartat de mocions, el ple ha aprovat una moció consensuada per tots els grups per fer front a l’estigma i la discriminació relacionats a l’epidèmia del VIH/Sida.

Els acords aprovats s’adrecen a impulsar conjuntament amb el Govern de la Generalitat el Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb VIH, així com a tenir presents les necessitats de les persones que viuen amb el VIH en els serveis oferts en l'àmbit municipal perquè no es produeixin situacions de discriminació i la col·laboració de la Diputació de Lleida amb les entitats que treballen en l’àmbit de la sida a Catalunya, entre altres actuacions.

Debat sobre el Consorci de Normalització Lingüística

D’altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat que “tots els ens que formen part del Consorci per a la Normalització Lingüística han de discutir i avaluar per veure cap a on s’encaren les coses d’aquí endavant”.

Reñé ha fet aquestes declaracions en referència a la a moció presentada pel grup polític de la CUP-PA, sobre la presidència del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida ha afirmat que “per a mi, el menys substancial en aquest moment és qui presideix i qui dirigeix el Consorci, per a mi, el que és substancial és la feina que ha de fer el Consorci i aquí la Diputació sí que intervindrà”.

Durant el ple s’ha aprovat també el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i la federació ALLEM, mitjançant el qual la institució aporta 160.000 euros.

El ple ha donat llum verda a la modificació del Conveni específic de col·laboració entre l’Institut Català de la Salut i la Diputació de Lleida, per a l’actualització d’infraestructures sanitàries, signat el juliol del 2012 i  a l’aprovació del conveni de cessió d’ús a precari, per part de la Diputació de Lleida, a l’Associació La Torxa, d’una porció de terreny al Complex de La Caparrella, per a ser utilitzada com a pista de futbol sala.

Finalment, s’ha aprovat la pròrroga durant dos anys més del conveni de col·laboració  entre el Parlament i les diputacions catalanes per a la projecció  institucional del Parlament a l’àmbit educatiu i universitari.

Comentaris