DOCS Barcelona. Cita amb els millors documentals

Entre la quarantena de títols que es podran veure enguany al Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona, destaquen en nombre els que retraten realitats socials diverses; entre elles Alcaldessa, que narra la crònica en primera persona del viatge èpic d’Ada Colau, en forma de vídeo-diari, de l’activisme a les institucions.

Imatge del documental "Alcaldessa"
photo_camera Imatge del documental "Alcaldessa"

Alcaldessa es va estrenar en primícia ahir dijous 26 de maig, i avui ho farà a la resta de cinemes. Arriba en un moment on l'alcaldessa Colau està vivint  uns dels moments més complicats des de què va prendre possessió de l'alcaldia.

El DOCS Barcelona any rere any sempre s'ha caracteritzat per anticipar-se d'una manera inclús premonitòria, al que després pot serà notícia d'actualitat present i futura.

Continuen altres títols interessants que es podran veure fins els proper diumenge:

A Síria: una història d’amor, de Sean McAllister, es tracta el conflicte bèl·lic, però des d’una òptica diferent: la d’una parella que es va enamorar i madurar amb la barbàrie com a teló de fons. Amb la crisi dels refugiats a Europa encara sense solució, The Longest Run, de Marianna Economou, es fixa en les màfies que operen en una presó juvenil grega a través dels ulls de dos menors d’edat de Síria i Iraq. I més mostres. Per exemple, el seguiment dels guerrillers kurds del sud-est de Turquia a Bakur; la història del fotoperiodista Louie Palu a Kandahar Journals; o els anhels d’una jove afganesa per convertir-se en cantant de rap a Sonita, pel·lícula inaugural del certamen.

A més d'Alcaldessa, un altre treball sobre la crònica política és el retrat del president equatorià Rafael Correa a Instantes de campaña (Tomás Astudillo). Hi haurà també biopics –el de Xavier Cugat a Sexe, maraques i chihuahues; o el de la parella més famosa de la història del tango, María Nieves i Juan Carlos Copes, a Un tango más, film de clausura– i un títol arriscat, Daniel’s World, sobre un jove pedòfil que parla obertament de la seva patologia. També convé marcar en fluorescent Samuel in the Clouds, sobre l’efecte del canvi climàtic a les glaceres bolivianes; o dues pel·lícules que denuncien la repressió contra la comunitat gai i transsexual: Call Me Marianna i Inside the Chinese Closet.

A part de les projeccions, aquests dies professionals i estudiants del sector han pogut assistir a conferències i pitchings on nous realitzadors presentaven projectes als diferents productors i productores acreditats.

Podeu consultar la programació aquí.

Comentaris