Eduard Pires de Moura guanya el IV Concurs de Cuina de la Truita de riu d'Alfarràs

190319Pires (1)
photo_camera Eduard Pires de Moura, guanyador del IV Concurs de Cuina de Truita de Riu d'Alfarràs.

Eduard Pires de Moura, amb Homenatge a la Truita ha estat el guanyador del IV Concurs de Cuina de Truita de Riu que organitza l'Ajuntament d'Alfarràs i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida amb la col·laboració de la Piscifactoria Santa Ana i la consultoria de comunicació Como Pomona, en el marc de la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d'Alfarràs. Jonathan Fernández Benito, amb Truita de Mar, i Ashot Gevorgyian, amb Truita Confitadd i Estragó, van ser el segon i tercer classificats, respectivament. L'escola lleidatana va acollir el premi el dimarts, dia 19 de març, a la tarda.

El Jurat estava format pel pastisser i cuiner, Ivan Pascual de Gummer Events; l'alcalde d'Alfarràs, Kleber Esteve; la directora de l'Escola d'Hoteleria, Ana de Madariaga; el cuiner de l'Escola Agrària d'Alfarràs, José Antonio Palacios; i el periodista i cronista gastronòmic, Rafa Gimena.

Els altres finalistes van ser: Pol Cura Dejuan, que va elaborar un Sobre de truita; Eusebi Juanpere Pasanau, amb Truita de proximitat; Álex López Gil, i la seva recepta de Truita a la Garriguenca; Julen Martínez Arroyo, que presentà una Truita Oriental; Ricard Palau Oncins, amb una Bomba de truita de riu; Sara Pifarré Roca, que va fer un Timbal de truita; Roger Roma Masip, amb Truita en papillot amb tártara; i Dmytro Zheliezniakov que va fer una Truita al forn amb arròs.

El primer classificat va guanyar un llibre de cuina i un àpat gastronòmic del xef Joel Castanyé al restaurant La Boscana de Bellvís per a dues persones; el segon i tercer classificat, un llibre de cuina; i tots els participants van rebre un diploma acreditatiu de la seva participació en el concurs i un obsequi de l'organització.

Els tres primers classificats presentaran les seves creacions a la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d'Alfarràs el dissabte, dia 6 d'abril

L'alcalde d'Alfarràs, Kleber Esteve, es va mostrar satisfet pel posicionament d'Alfarràs al voltant de la Truita de Riu i el Prèssec de Pinyana, dos productes claus de la imatge de la localitat amb el riu Noguera Ribagorçana com element de fons de tots dos.

Comentaris