Les mestres d'educació infantil de Guissona volen transformar les escoles

Una de les sessions de formació del projecte 'Etapa Educativa 0-6'
photo_camera Una de les sessions de formació del projecte 'Etapa Educativa 0-6'.

Mestres de tots els centres d’educació infantil de Guissona s'han bolcat en un projecte que busca fer canvis a l'escola. Aquest dilluns 11 de febrer han iniciat la tercera fase del projecte Etapa Educativa 0-6, un projecte que busca la reflexió conjunta i el debat pedagògic per mirar què es pot millorar en l’etapa d’educació dels 0 als 6 anys i així aplicar-ho a les aules.

L’autonomia de l’infant, els temps de l’escola, l’estètica a l’aula, l’espai exterior i la participació de ls famílies en l’educació són alguns dels tòpis que es tracten en aquest projecte

L’equip formador proposa uns temes o àmbits clau en el debat pedagògic contemporani i les escoles adquireixen un rol actiu i escullen els temes a profunditzar per aquesta formació o assessorament segons els interessos i necessitats dels centres.

Sota el nom de L'Etapa Educativa 0-6 a Guissona: Conèixer, interpretar i projectar canvis per transformar l'escola, aquest és un projecte promogut i finançat des de la regidoria d’educació de l’Ajuntament de Guissona, sota el paraigües del Pla Educatiu d’Entorn, i que es desenvolupa des del Centre d’Innovació i Formació en l’Educació de la Universitat de Vic. Es va iniciar al curs 2016-2017, i des d’aleshores hi participen tots els centres d’educació infantil del municipi: la Llar d’Infants Patufet, l’Escola Ramon Faus i Esteve, l’Escola Ramon Estadella i la Fedac Guissona.

 

Comentaris