El dinar tertúlia de Ramon Francàs i Como Pomona acte central de la Festa del Vi de Lleida

Festa del Vi de Lleida
photo_camera Gran afluència de públic malgrat les baixes temperatures, en la Festa del Vi de Lleida

La Festa del Vi de Lleida va superar la primera dècada amb una nota extraordinària, tant pel que fa a l'afluència del públic com en la satisfacció dels cellers participants, malgrat que el temps no va acompanyar, els visitants no es van voler perdre l'oportunitat d'apropar-se a la collita enològica d'una quinzena de cellers de la DO Costers del Segre.

La festa va tenir lloc el dissabte i diumenge 27 i 28 d'octubre, en l'escenari de la plaça de la Llotja es van dur a terme tastos, maridatges, tallers de cuina, concerts amb la música de Dàmaris Gelabert i la seva banda, Ponent Roots i DJ2-Tucuman, així com la participació d'una dotzena de restaurants.

La Festa del Vi de Lleida es va celebrar a la plaça de la LlotjaL'acte central de la festa el va protagonitzar el periodista i sommelier Ramon Francàs, convidat al dinar tertúlia que va compartir amb el director de la consultora de comunicació gastronòmica Como Pomona, Rafa Gimena. Una iniciativa que va maridar les propostes de quatre cuiners locals, amb els vins de quinze cellers diferents, en el marc del seu programa 7 Vins 7 Paisatges de Lleida que promociona la riquesa i varietat dels vins de Lleida així com el valor enoturístic del territori, amb el suport de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Lleida.

El dinar tertúlia tenia com a lema Com es comuniquen els vins catalans i per aquest motiu hi van participar una vintena de periodistes de diferents mitjans de comunicació de tot el territori català

Els cuiners que van preparar els plats del dinar tertulia de la Festa del Vi 2018Els cuiners Ramon Tudela de BOnum No Rules, David Molina de Cràpula, Samantha Farré del restaurant Davall – Bo de Shalom de la Llotja, i Josep Ramon Cases de Sucre i Disseny d'Alcarràs, van acceptar el repte de maridar les seves propostes amb els vins dels cellers de la DO Costers del Segre, Castell del Remei, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera, L'Olivera, Mas Blanch i Jové, Purgatori, Raimat, Tomàs Cusiné, i Vila Corona, així com, fora de la DO, Rubió de Sols (Vall del Montsec de Rúbies).

Els periodistes van poder compaginar el programa gastronòmic amb visites a diferents paratges del patrimoni arquitectònic de Lleida, així com als cellers Vila Corona, Raimat, L'Olivera, Mas Blanch i Jové, Castell del Remei, Costers del Sió i Lagravera, i es va completar amb un sopar pallarès, ofert per l'Ajuntament de Tremp, en el marc de la campanya CordeVi.

Comentaris