La Fundació Sorigué presenta el curtmetratge MOVIEMENT amb nous talents del cinema

L'acte s'ha fet a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la UdL i en el marc de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

Sorigue Moviment interior
photo_camera El curtmetratge s'ha presentat en el marc de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

La Fundació Sorigué ha presentat aquest dijous el curtmetratge MOVIEMENT l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la UdL i en el marc de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

Els joves creadors del documental Moviments de Fundació SoriguéLa peça audiovisual presentada és el resultat del projecte homònim impulsat per la Fundació Sorigué, la Trobada Internacional d'Escoles de Cinema MOVIEMENT, que s'ha portat a terme durant l'any 2015 i al qual han treballat estudiants i professors de l'Escuela Nacional de Experimentación y Realización Cinematográfica de Buenos Aires, l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Universitat de Barcelona), l'Escuela de la Cinematografía y el Audiovisual de la Comunidad Autónoma de Madrid, i la Universitat de Lleida.

Durant dues estades organitzades per la fundació a Lleida, els participants van realitzar tant la definició de la idea original com el rodatge de la peça, que va tenir lloc a les instal·lacions de Sorigué a La Plana del Corb, on s'ubica el projecte PLANTA. L'edició del curtmetratge es va fer a distància entre els participants en un procès de treball conjunt. 

La Fundació Sorigué va posar en marxa MOVIEMENT a l'abril de l'any passat, amb l'objectiu de crear una plataforma multidisciplinària que fomentés la creació audiovisual a través de l'aprenentatge compartit i la influència d'altres disciplines com l'arquitectura, la fotografia o la pintura.

MOVIEMENT ha comptat amb la col·laboració de les universitats i escoles participants, la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, l'Ajuntament de Lleida, el Magical Media de Lleida, i el circuit de curtmetratges Kimuak del País Basc

El projecte va suposar una primera instància de convivència dels participants a La Masia Sant Jordi de Mollém, a La Noguera, on el grup Sorigué desenvolupa una part de la seva activitat agroindustrial. En aquesta trobada, els estudiants van gaudir de classes magistrals de reconeguts professionals de l'audiovisual i les arts en general com el cineasta argentí Carlos Sorín, el pintor espanyol Antonio López, l'arquitecte nord-americà Mitesh Dixit, el productor cinematogràfic Jaume Ripoll, l'escriptor Emili Bayo o l'artista plàstic Julio Vaquero.

Posteriorment, en una segona trobada a La Plana del Corb es va ultimar el curtmetratge, protagonitzat per l'actriu, ballarina i performer francesa Jeanne Morel. 

D'altra banda, el proyecte audiovisual ha comptat amb la tutoria artística del guionista i director de cinena Miguel Cohan i Liliana Torres, directora de cinema i documentalista, i la tutoria acadèmica d'AritzLekuona per l'ESCAC i de Laura Keegan per l'ENERC. Precisament a la seu de l'ENERC, a Buenos Aires, es va realitzar l'edició, postproducció, efectes visuals i sonors.

El curtmetratge tracta d'una dona que decideix abandonar el desert al qual viu còmodament i despertar del son que la manté lligada a una fantasia, a la recerca d'alguna cosa que li doni sentit a la seva vida; un viatge iniciàtic i difícil que la porta a descobrir que el món és molt més interessant quan un s'anima a viure'l.

Comentaris