Fins al 31 de desembre

La Gòtika acull ‘Jamás vi tanta belleza’, d’Edu Fernández, premi IEI a l’Embarrat 2019

Expo Edu Fernandez - Cedida per la Diputació de Lleida
photo_camera L'exposició d'Edu Fernandez, a la Gòtika de l'IEI - Imatge cedida per la Diputació de Lleida

La sala La Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs acull des d’aquest dimarts i fins al 13 de desembre l’exposició performativa individual Jamás vi tanta belleza, d'Edu Fernández, premi Embarrat 2019 del Festival de Creació Contemporània.

La mostra inaugurada aquest matí correspon, en efecte, al projecte que va guanyar el premi Embarrat - Institut d’Estudis Ilerdencs dins aquest certamen que se celebra a Tàrrega. El guardó, de fet, era una exposició individual a l’IEI. Al Embarrat 2019, Edu Fernández va presentar una creació de vídeo-art d’uns 6 minuts de durada titulada El parque del pasatiempo a mig camí entre la ficció documental i l’assaig, en la qual l’artista bilbaí contraposava la construcció del parc de Betanzos a principis del segle XX com a símbol de progrés vers l’abandó que pateix actualment aquest emblemàtic espai del municipi gallec. Ara, a l’IEI, Edu Fernández presenta el seu darrer treball, un vídeo d’uns 20 minuts que arriba acompanyat d’alguns quaderns amb dibuixos i anotacions originals.

Edu Fernández (Bilbao, 1987) és un artista, músic i performer. És Màster d'Art Contemporani per la Universidad Europea de Madrid i graduat en Belles Arts per la Universidade de Vigo. Va estudiar durant diversos anys a l'estranger en països com Alemanya, Bèlgica i el Brasil.

El seu treball artístic se centra en la identitat i la performance. Se sent còmode utilitzant diferents mitjans com ara la música, el vídeo o l'escriptura, sempre investigant nous formats i llenguatges híbrids, amb un característic i obscur sentit de l’humor. La seva obra ha estat exhibida en museus i galeries internacionals, ha estat guardonat en importants concursos i estudiat en entorns acadèmics, i ha a actuat en diverses ocasions a la televisió i en altres espectacles. En l’actualitat "resideix a internet", tot i que busca "històries i persones de veritat".

Comentaris