Josep Minguell exporta la pintura al fresc al Japó amb l'strappo

El targarí és un dels pocs artistes que practica aquesta tècnica pictòrica mil·lenària i l'únic que utilitza l'strappo com a pretext artístic
IMG_3910
photo_camera El pintor targarí Josep Minguell en ple procés creatiu
L'artista targarí Josep Minguell arrencarà, el pròxim dimecres dia 30 d'octubre, l'última part del fresc 'L'Odissea' mitjançant la tècnica de l'strappo.

L''Odissea', que està formada per tres murals, és un encàrrec de la Universitat de Waseda (Tokio, Japó). Els murals de L'Odissea han estat pintats amb el procediment al fresc, una tècnica de pintura mil·lenària utilitzada històricament en les grans decoracions arquitectòniques.

Un cop arrencada l'última de les parts, l'obra serà enviada a la capital nipona per al seu emplaçament al laboratori Simo-Serra, del departament d'enginyeria i ciència informàtica de la universitat. El laboratori està especialitzat en la recerca en aplicacions de machine learning, disciplina científica de l'àmbit de la intel·ligència artificial que crea sistemes que aprenen. 

Amb la realització d'aquesta obra, Minguell i el laboratori Simo-Serra pretenen divulgar l'art tradicional europeu al Japó i vincular els processos de pensament de l'art amb els de la recerca tècnica i científica.

IMG_3884

"La presència d'aquests frescos en l'espai de treball busca ser una font d'inspiració i de motivació per als investigadors, al mateix temps que vol contribuir a crear un espai i un clima de treball agradables", declara Josep Minguell. 

L''Odissea' de Minguell representa tres moments del famós poema d'Homer sobre les aventures de l'heroi grec Odisseu, també anomenat Ulisses, en el seu llarg viatge de retorn a casa.

"Reflecteix la persistent lluita contra les adversitats i l'ús de l'astúcia i el raonament com a forma de superar-les", reflexiona l'artista targarí, "d'aquí que hagi estat el motiu escollit per a servir de font d'inspiració i motivació als investigadors de La Universitat de Waseda."

Comentaris