El passat diumenge 3 de juny es va celebrar a Juneda la 40a edició del concurs de cassoles de tros que va reunir entre participants i públic un total de 3.000 persones. La jornada es va dur a terme a la Banqueta del Canal, que es va omplir ràpidament de colles fent les seves cassoles, que s’han de cuinar sempre amb foc de llenya.
Durant tot el matí es van dur a terme diverses activitats com la cercavila de la txaranga Band Tocats, l’exposició de cotxes històrics o contacontes i jocs per la quitxalla.
A partir de dos quarts de dues el jurat, format per Josep Ramon Cases, president de l’Associació Lleidatana de Cuiners; Ivan Surinder Chitra, cuiner propietari del restaurant Tandoor a Barcelona; Conxita Beà, bloggera; i en Peyu, humorista i col·laborador del programa APM? de TV3,va començar a fer el tast de les cassoles per escollir quina era la millor.
Després el dinar va tenir lloc l’espectacle d’en Peyu i posteriorment es va passar al lliurament de premis. El primer premi, que consistia un pernil i un lot de vins, va recaure sobre la colla liderada per Anna Capdevila. El primer premi a la colla juvenil, adreçat als joves de 12 a 17 anys, va recaure en la colla encapçalada per Laura Quer, que es van endur un pack d’entrades per Port Aventura.