Imprimir

La Mostra d'Oficis i Artesania de Fondarella incorpora el projecte Gustum

territoris.cat | 05 de junio de 2013

El públic observa com es prepara la fusta per les botes de vi.
El públic observa com es prepara la fusta per les botes de vi.

La mostra acollirà gairebé una trentena de productors agroalimentaris que participen en el projecte Gustum, iniciativa creada per promocionar els productes de màxima qualitat produïts al territori.

La Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella arriba, aquest diumenge 9 de juny, a la seva vuitena edició amb l’objectiu de tornar a reviure els oficis antics a través de demostracions que els visitants podran gaudir pel nucli antic del municipi. D’aquesta forma, n’hi haurà demostracions de fins a una trentena d’oficis de temps passats, com el rabassaire, el picapedrer, la teixidora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, la joiera artesana, la reixadora de cadires, la tintorera, el gravador artístic, l’espardenyer, el carnissaire, l’esclopaire o el matalasser, entre d’altres.

Aquest any, com a novetat, la mostra acollirà gairebé una trentena de productors agroalimentaris de proximitat en el marc del projecte Gustum, iniciativa creada per promocionar els productes de màxima qualitat produïts al territori, valoritzant-los i facilitar-ne la comercialització.

Per la seba banda els veïns de Fondarella, tant els mateixos dies de la mostra com durant la resta de l'any elaborant productes tradicionals que es posen a la venda en la mostra, com les orelletes, la ratafia o la llonganissa de la tupina, així com el sabó artesanal fet amb l'oli reutilitzat i recollit prèviament.

Entre les activitats paral·leles destaca el taller-demostració de l’elaboració de caliquenyes i d’embalatge d’alfals amb premsa manual.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/comarca/la-mostra-d-oficis-i-artesania-de-fondarella-incorpora-el-projecte-gustum/20130605140447006386.html


© 2019 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - [email protected]