Lleida respon massivament a la concentració sobiranista malgrat el ball de xifres

Les entitats sobiranistes i els ciutadans que van assistir aquest diumenge a la mobilització més multitudinària de la història de la demarcació, se senten indignats pel ball de xifres de la Guàrdia Urbana

Milers de persones arribades de tota la demarcació reclamen la sobirania de Catalunya
photo_camera Milers de persones arribades de tota la demarcació reclamen la sobirania de Catalunya

Sigui quin sigui el desenllaç final del ball de xifres de la mobilització d'aquest diumenge a Lleida, amb motiu de la Diada de l'11 de Setembre, el que va quedar pales és que la canalització del Segre es va quedar petita per acollir a gent arribada de tots els racons de la demarcació. Òmnium Cultural i l'ANC, convocants de la concentració, van comptabilitzar al voltant de 120.000 persones una xifra molt allunyada de les 30.000 que donava la Guàrdia Urbana de la capital de Segrià, la qual cosa va generar una certa indignació en les entitats organitzadores i en els sectors independentistes.

La capital lleidatana va donar el tret de sortida a l'acte de reivindicació independentista que per primera vegada es va deslocalitzar de Barcelona, amb el repic de les campanes de la Seu Vella a les 17,14 hores. Un acte simbòlic que va activar els batecs a Barcelona, Tarragona, Berga i Salt.

Imarge de la concentració de la Siada de l'11 de Setembre a LleidaFins a la capital del Segrià s'hi van acostar ciutadans d'arreu de la demarcació. Maials, Mollerussa, Tàrrega, Palau d'Anglesola, Almenar, Arbeca entre altres. A mesura que entraven els voluntaris repartien els punts grocs, que simbolitzaven el batec dels centenars de milers de catalans que lluiten per una Catalunya independent. Així, quan el monument més emblemàtic que tenim a casa nostra va anunciar l'inici de la manifestació, i després que l'escriptora Maria Barbal comencés a llegir el manifest, els milers de lleidatans presents van aixecar els punts grocs fent l'efecte d'un batec al ritme de la música que amenitzava la vetllada.

Els assistents es van distribuir en deu trams al llarg de la canalització del Riu Segre, concretament entre el Pont Vell i el Pont de la Universitat. A l'acte van assistir diverses autoritats que no es van voler perdre aquesta fita històrica. Entre aquestes es trobaven la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé i dues visites més carismàtiques com la del diputat de Junts pel Sí i reconegut independentista, Lluís Llach i la del diputat al congrés per ERC, Joan Tardà. El Cant dels Segadors va posar el punt final a l'acte conjunt de la Diada, mentre que els Pastorets Rock el van posar a Lleida. Paral·lelament a l'acte central, els Camps Elisis va viure un matí ben animat amb la Fira d'Entitats.

Comentaris