Imprimir

Un lleidatà, entre les set persones detingudes per comprar diner fals a Àustria

territoris.cat | 20 de febrero de 2019

El diner fals localitzat per la Policia en els escorcolls
El diner fals localitzat per la Policia en els escorcolls

Agents de la Policia Nacional han detingut a set persones en el marc de la segona fase d'una operació contra la falsificació de moneda. Els arrestats compraven diners falsos a través de la darknet en una impremta a Àustria, ja desmantellada. Les detencions s'han dut a terme a Madrid, Ciudad Real, Lleida i Saragossa, a la capital aragonesa s'ha detingut un jove de 19 anys amb grans coneixements d'informàtica i electrònica que, anteriorment, ja s'havia dedicat al minat de bitcoin –pràctica consistent a utilitzar targetes gràfiques per a crear nous bitcoins i rebre una compensació-.

Els aparells tecnològics localitzats per la Policia en els escorcollsAdquirien els diners falsos a través de la la xarxa fosca darknetLes recerques van continuar després d'una primera fase de l'operatiu, dut a a terme a mitjan passat any, en el qual es va desmantellar una impremta de diners falsos a Àustria.

En l'operatiu desenvolupat, els investigadors van descobrir informació en els ordinadors del falsificador de centenars de compradors de diners falsos a través de la darknet en tota Europa

Després de realitzar diverses gestions per a localitzar a més persones que presumptament havien adquirit diners falsos, els agents van localitzar a set individus a Ciudad Real, Saragossa, Madrid, i Lleida. Després d'efectuar les set detencions i un registre domiciliari a Saragossa, s'ha intervingut diners falsos i una gran quantitat d'elements tecnològics usats pels detinguts com a ordinadors potents, targetes gràfiques, impressores 3D o criptomonedes.

En l'anterior operació van ser detingudes 235 persones

En la primera fase, Europol va coordinar amb 13 països la detenció simultània de tots els compradors que, mitjançant cercadors d'internet específics, accedien a mercats il·legals per a comprar tota mena d'objectes il·lícits. Aquests compradors pagaven les mercaderies mitjançant diferents criptomonedes, sent el més habitual el bitcoin.

També es va comptar amb la col·laboració de l'FBI i altres agents, que van aportar informació després de desmantellar importants mercats clandestins de la xarxa fosca, aconseguint detenir en aquesta cooperació a 235 persones i confiscant una gran quantitat de diners falsos de tota Europa. A Espanya l'operació es va saldar amb 18 detinguts confiscant 14.820 euros en bitllets falsos de 50 i 20 euros.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/societat/lleidata-set-persones-detingudes-per-comprar-diner-fals-austria/20190220200736054882.html


© 2019 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - [email protected]