La Marxa Mascançà de Linyola va reunir 350 participants, la prova que s'enmarca dins el circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent

33720277_1708229089264469_7431292822315073536_n
photo_camera La Marxa Mascançà de Linyola reuneix 350 participants

La Marxa Mascançà de Linyola reuneix 350 participants 1La Marxa Mascançà de Linyola va reunir aquest diumenge 350 participants, en la segona edició dins del calendari del circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent. Una prova organitzada pel Club Excursionista Linyola amb la col·laboració de l'Ajuntament de Linyola.

La convocatòria del Pla d'Urgell, oferia una caminada no competitiva que en part transcorria pel magnífic entorn natural de l'Estany d'Ivars i Vila-Sana i també entremig de les vinyes del Castell del Remei, amb la qual cosa els participants han pogut gaudir d'un hàbit saludable com és caminar envoltats de natura.

Aquest any els participants han pogut tornar a triar entre tres recorreguts, els quals tenien el nom de tres plantes herbàcies que es podien trobar al llarg de la marxa i que cadascuna d'elles identificava una distància: Lli (13 kilòmetres), Fonoll (16) i Camamilla (25).

La Marxa Mascançà de Linyola reuneix 350 participants 2Un calendari amb nou marxes

La Marxa Mascançà ha format part per segon any consecutiu del circuit de marxes populars saludables Marxa.cat, promogut per l’Associació Atlètica Km0 Ponent. El projecte Marxa.Cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l’any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l’esport i l’alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l’entorn. El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d’identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l’esport i la vida saludable, el circuits reduïts i sense dificultats, l’escassa presència de sucres i l’adopció d’esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Les nou marxes que formen el calendari són:

  • Marxa de la Boira (14 de gener)
  • Marxa Senderista del Baix Segre (11 de març)
  • Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons (18 de març)
  • Marxa Popular del Segrià (8 d’abril)
  • Marxa Popular del Baix Sió (22 d’abril)
  • Marxa Mascançà (27 de maig)
  • Marxa de l’Esparver Cendrós (16 de setembre)
  • Marxa Solidària pel Pla de Ponent (7 d’octubre)
  • Marxa de Tardor del Baix Set (28 d’octubre)

Podeu trobar més informació i fer la vostra inscripció a: www.iter5.cat.

Comentaris