Imprimir

El Molí d’Alcanó ha estat guardonat amb la Medalla ‘Gourmet d’Or’ a París

territoris.cat/Josep A. Pérez | 21 de de maig de 2020

Presentació a Barcelona l'oli Kylatt del Molí  d'Alcanó
Presentació a Barcelona l'oli Kylatt del Molí d'Alcanó
L'oli verge extra KYLATT va seguir un acurat procés d'elaboració, en el qual també va intervenir el Xef Estrella Michelín Oriol Ivern, del restaurant Hisop de Barcelona, fent els tasts inicials i assessorant el Molí per tal de trobar l'equilibri adequat

L'Associació per a la Valorització dels Productes Agrícoles (AVPA) ha guardonat a l'oli verge extra KYLATT del Molí d'Alcanó amb la medalla Gourmet d'Or, en la categoria dels olis Madurs Lleugers. L'AVPA que té la seu a París va dur a terme l'acte de lliurament de guardons el passat dijous a través del canal de YouTube, a causa de l'afectació de la pandèmia de la COVID-19.

L'oli Kylatt-Or de Ponent del Molí  d'AlcanóEl Molí d'Alcanó que pertany al Grup Fruits de Ponent competia amb més de 300 mostres d'oli procedents d'Espanya, Itàlia, Grècia, Portugal, Algèria, França i Marroc. Però el jurat va considerar que l'oli KYLATT, procedent íntegrament d'olives arbequines, presentava un equilibri entre les diferents virtuts organolèptiques, mereixedor del màxim reconeixement en la categoria. El concurs consta de tres fases, en les quals el jurat selecciona les millors mostres d'olis fins a arribar a un darrer tast on un jurat, diferent del de les anteriors atorga la puntuació final per a la concessió d'una de les tres medalles Or, Argent, Bronze o el diploma gourmet.

L'oli KYLATT prové d'una selecció d'olives arbequines dels camps dels socis a Alcanó i fou elaborat abans d'iniciar-se la campanya pròpiament dita. Va seguir un acurat procés d'elaboració, en el qual també va intervenir el Xef Estrella Michelín Oriol Ivern, del restaurant Hisop de Barcelona, fent els tasts inicials i assessorant el Molí per tal de trobar l'equilibri adequat.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/segria/moli-d-alcano-guardonat-amb-medalla-gourmet-d-or-paris/20200521203532065059.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - [email protected]