Imprimir

Patacada a la campanya de la fruita dolça a la demarcació de Lleida

territoris.cat/ACN | 30 de abril de 2018

Imatge de la calamarsada que ca caure als camps d'Albatàrrec
Imatge de la calamarsada que ca caure als camps d'Albatàrrec

Aquest diumenge a la tarda ha caigut una pedregada sobre una àmplia zona del Segrià i part de les Garrigues i el Pla d'Urgell que ha encès les alarmes entre els pagesos, que temen afectacions a la fruita dolça primerenca. Els danys exactes, però, s'hauran d'avaluar més endavant perquè ara mateix els fruits encara són molt petits, sobretot els de pera, però també els de préssec i nectarina, segons ha explicat el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué.

Imatge de la calamarsada que va caure als camps d'AlbatàrrecPere Roqué ha explicat que la tempesta va arribar passades les tres de la tarda des de l'Aragó i ha afectat sobretot partides de l'Horta de Lleida, la població d'Albatàrrec, al Segrià, i s'ha desplaçat cap a Bell·lloc, al Pla d'Urgell, i també cap a Juneda i les Borges Blanques, a les Garrigues. Tot i que encara és d'hora per precisar els danys, el president d'Asaja Lleida dona per fet que hi haurà afectacions als punts on ha estat més forta, com Albatàrrec o la partida de Vinatesa de Lleida. També pot haver afectat, assegura, la cirera de la zona de Gimenells.

Tot i les previsions meteorològiques que hi havia, sí que ens ha sorprès la gran extensió que ha arribat a tenir aquesta tempesta de pedra

Segons Roqué, ara el primer que caldrà fer és aplicar els tractaments fitosanitaris per tancar les ferides i després cada propietari haurà de decidir si passa o no l'informe a l'asseguradora, i lamentat que cada vegada les pedregades arriben més aviat, quan tot just s'estan contractant les assegurances.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/altres-noticies/patacada-campanya-fruita-dolca-demarcacio-lleida/20180430102557047990.html


© 2019 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - [email protected]