La perspectiva de gènere arriba als alts càrrecs del món local lleidatà

Una quarentena d'alts càrrecs del món local lleidatà es formen per incorporar la perspectiva de gènere al lideratge polític
Mònica Gelambí impartint la formació a la Delegació Territorial del Govern a Lleida -  Generalitat de Catalunya
photo_camera Mònica Gelambí impartint la formació a la Delegació Territorial del Govern a Lleida - Generalitat de Catalunya.

40 alts càrrecs de l'àmbit local de Lleida han participat en un curs que, sota el nom La perspectiva de gènere, estratègia per dissenyar les polítiques públiques al s. XXI, té per objectiu impulsar un lideratge polític que tingui consciència de gènere. El curs és organitzat per l’Institut Català de les Dones i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. El delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (OCD) a Lleida, Carme Castelló, l'han inaugurat aquest dilluns a la Delegació Territorial del Govern a Lleida.

El curs vol avançar cap a un lideratge polític amb consciència de gènere propi d'una societat justa i igualitària

Les persones participants pertanyen a les comarques del Segrià, Pallars Sobirà, Noguera, Urgell, Pla d’Urgell, Garrigues, Segarra, Alt Urgell,Pallars Jussà, i son representants dels municipis de Cervera, Guissona, Montferrer i Castellbó, Menàrguens, Balaguer, Corbins, Bellpuig, Ivars d’Urgell, Tàrrega, Tírvia, Els Alamús, Sort, Tremp, Lleida, Gimenells i Pla de la Font, Cogul, Alcoletge, Puigverd de Lleida, Torre de Cabdella, Bellvís, Alcarràs, Àger, i Alt Àneu. L’experta Mònica Gelambí ha aprofundit sobre la legislació d’igualtat de gènere, l’erradicació de la violència masclista, les eines i estratègies per al disseny de polítiques públiques, i els recursos i els serveis per actuar en aquests camps

El curs s’adreça a càrrecs polítics amb responsabilitat en els consistoris i s’imparteix a tots els territoris

Aquest curs forma part del Pla Director de Formació en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020, que té per objectiu fer arribar la formació d’una manera tranversal als diversos col·lectius professionals que participen en polítiques públiques. La formació del Pla considera tres col·lectius prioritaris: l’alta direcció i la línia de comandament, els i les professionals dels circuits de violència masclista, i els referents d’igualtat de cada Departament i de les altres administracions públiques.

Comentaris