El projecte esportiu d'Àngel Olaran premiat per la fundació Deporte i Desarrollo

Una representació de joves etíops visiten aquesta setmana Catalunya, com a reconeixement del projecte que duen a terme a la població de Wukro a la regió del Tigray.

Visita de la delegació de joves esportistes etíops a Arts Gràfiques Molino.
photo_camera Visita de la delegació de joves esportistes etíops a Arts Gràfiques Molino.

El missioner basc Àngel Olaran, que compta amb un important suport des del Pla d'Urgell, ha dut a terme a Etiòpia un programa que té com a objectiu fomentar la pràctica esportiva com a eina de desenvolupament. Aquest projecte ha estat guardonat per la Fundación Deporte y Desarrollo en la convocatòria de 2013, una entitat que col·labora en el finançament de projectes esportius en països en vies de desenvolupament.

El missioner basc va implantar l'any 2009, el programa Valores y ciudadania a través del deporte, un projecte que organitza cada estiu, al centre Saint Mary Collage, un campionat de diferents esports en el que hi participen més d'un miler de joves.

Olaran viatja aquesta setmana per terres catalanes, acompanyat d'una representació de joves etíops, esportistes i dos monitors, de la mà dels seus col·laboradors locals, el Centre d'Iniciatives Solidàries, que dirigeix l'industrial Àngel Pujol. Aquesta visita que forma part del premi al projecte del missioner basc, l'aprofita l'ONG local per donar a conèixer els projecte que porta a terme a la població de Wukro en suport a Àngel Olaran.

Aquest dimecres, la delegació etíop ha visitat algunes de les empreses de la comarca que col·laboren en els projectes del Centre d'Iniciatives Solidaries, els tallers de Sandoval-Martínez i Arts Gràfiques Molino de Mollerussa, i Tallers A. Miquel de Sidamon.

El missioner basc i els joves etíops s'han sorprès amb la magnitud de la maquinària de Sandoval-Martínez, i la gran funcionalitat en la manipulació de metalls i acers. En el cas de les instal·lacions d'Arts Gràfiques Molino la sorpresa ha estat la velocitat amb què les màquines imprimeixen els documents i l'atractiu de les estampacions en material tèxtil.

La visita ha finalitzat a Sidamon, a les instal·lacions de Tallers A. Miquel, on els joves etíops no han pogut resistir la temptació de posar-se al volant del Kart elèctric que ha desenvolupat la marca Linde, de la qual en són representants. Un vehicle que pot arribar a una velocitat de 60 quilòmetres per hora en pocs segons. També han mostrat als visitants africans les motos dels equips que patrocina el taller de Sidamon.

La delegació d'esportistes etíops visitarà aquest dijous el Camp Nou, i seran rebuts a la tarda per l'alcalde de Mollerussa Marc Solsona, i la corporació municipal. 

Comentaris