Els restauradors demanen al Govern que no apliqui les restriccions fins que el TSJC es pronunciï

Pueyo reclama ajuts directes per a la restauració de Lleida davant el tercer tancament

La terrassa d'un bar de la Zona Alta de Lleida - Salvador Miret
photo_camera La terrassa d'un bar de la Zona Alta de Lleida - Salvador Miret

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha reclamat ajuts directes per als establiments de restauració i l'hostaleria de la ciutat davant el tercer tancament que haurà d'afrontar el sector, després de les noves mesures aprovades pel Govern per frenar l'expansió de la pandèmia de la Covid-19. Segons Pueyo, aquest nou tancament d'aquests negocis "pot provocar la desaparició definitiva d'un nombre indeterminat d'establiments" i, "sigui el que sigui, serà massa alt per a la ciutat", ha assenyalat. D'altra banda, l'alcalde de Lleida ha expressat "preocupació" pel fet que el tancament durant, al menys, quinze dies de la restauració i l'hostaleria dies pugui comportar un increment de cadenes de transmissió dins de l'àmbit de l'oci "clandestí".

Després de conèixer les mesures que ha decidit prendre el Govern per frenar l'expansió de la Covid-19 davant la gravíssima situació de la pandèmia a tot Europa, Pueyo ha assegurat que "la Paeria continuarà assumint amb lleialtat les seves responsabilitats"

La prioritat que tenim és la protecció de la vida i de la salut però no ens preocupa menys l'erosió del teixit econòmic de la ciutat i, especialment, del sector terciari

L'alcalde ha recordat que "Lleida ha afrontat dos confinaments i un tancament perimetral i la situació del teixit comercial i cultural és precari", i que "els empresaris han de continuar pagant lloguers i factures que la gestió dels ERTO és francament millorable".

Pla mitjà de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el 22 de setembre del 2020. (Horitzontal) L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo - Salvador Miret

Per això, l'alcalde de Lleida reclama "mesures immediates" de suport a la restauració de la ciutat i, en concret, ajuts directes adreçats "als establiments que pateixin un major impacte en la facturació". Pueyo ha recordat que la situació econòmica de la Paeria de Lleida és "extremadament complexa" però, tot i així, ha refermat el compromís del govern de la institució de continuar vetllant per la ciutadania.

D'altra banda, Miquel Pueyo ha expressat "preocupació" per l'existència de cadenes de transmissió dins de l'àmbit de l'oci "clandestí'" i pel fet que ara es puguin veure incrementades en tancar-se els establiments de restauració i d'hostaleria

Restauradors d'arreu de Catalunya demanen al Govern que no apliqui les restriccions fins que el TSJC es pronunciï

La Federació d'Hostaleria de Lleida, la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, la Federació Intercomarcal d'Hostaleria i Restauració i l'Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa de Mar han demanat al Govern que no apliqui les noves restriccions aprovades pel Procicat per frenar la pandèmia mentre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ) no es pronunciï sobre si s'ajusten a llei. També han acusat l'executiu català d'haver provocat un “desgavell comunicatiu” i han afirmat que la inseguretat jurídica “és màxima”. A més, afirmen que poden garantir la continuïtat econòmica d'aquesta activitat amb les “màximes mesures de prevenció i seguretat” per a la salut com, afirmen, han estat fent fins ara.

Els signants del manifest no estan d’acord amb les formes del Govern a l’hora de prendre aquesta decisió. El dret al treball, recorden, és un dret reconegut per la Constitució, “i sense l’aval judicial, el Govern no pot aplicar-lo de facto”.

Per això demanen que s’estableixin altres mesures i campanyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l’activitat social, “que és on veritablement s’està ocasionant la transmissió del virus”.

Comentaris