Set cellers de la Vall del Riu Corb s'uneixen per promocionar vi i territori

Els cellers van organitzar un acte al Castell de Verdú, en el que hi va participar el sommelier mollerussenc Xavier Ayala, qui considerà els vins com a part del patrimoni de la zona.

Xavier Ayala amb els responsables dels cellers de la Vall del Riu Corb, i de GUSTUM.
photo_camera Xavier Ayala amb els responsables dels cellers de la Vall del Riu Corb, i de GUSTUM.

Els cellers l’Olivera Cooperativa, Cercavins, Casa Pardet, Cal Cabo Celler, Petit Duran, Analec i Comalats, van presentar el passat dijous al Castell de Verdú, un projecte d'enoturisme anomenat Vins del Riu Corp. que pretén 'impulsar els vins de la zona.

Els cellers ofereixen visites guiades a les vinyes, a les instal·lacions i també maridatges, tot mostrant el patrimoni de la vall del riu Corb, que passa per les comarques de l’Urgell, la Segarra i la Conca de Barberà. El projecte compta amb l’acompanyament del projecte GUSTUM, que treballa per al desenvolupament del món rural a través dels productes locals.

L'acte va estar conduït pel sommelier mollerussenc Xavier Ayala qui va qualificar els vins com un element del patrimoni de la zona. Ayala va afegir que als voltants de Verdú, els monjos cultivaven vinyes i elaboraven vi des de temps remots, per aquest motiu, fer vi és un fet cultural, arrelat a la vall.

Segons Pau Moragas, responsable del celler L'Olivera Cooperativa, els vins i escumosos que s’elaboren als pobles de la vall del riu Corb reben la Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre –Vall del Corb és una subzona de les set que té la DO Costers del Segre. Tenen la característica que es cultiven en un territori en què bufa la marinada, un vent que suavitza la calor de l’estiu i contribueixen a alentir la maduració del raïm amb què s’elaboren els vins i els escumosos. Per això, els vins que s’obtenen tenen una graduació alta, però no excessiva, i copsen un caràcter determinat, molt lligat al territori de secà i d’interior.

Comentaris